23. jul
OVERRASKET. Fungerende kirkeverge Dene Støe ble overrasket og glad da hun fikk høre at Hovin kirke er den mest oppsøkte av alle i databasen over norske kirker på nett.
 
Hovin kirke mer besøkt enn Nidarosdomen
HOVIN. Glem domkirkene, Nidarosdomen eller landets mange stavkirker. I databasen over Norges 1622 kirker er Hovin kirke den desidert mest oppsøkte.

Publisert: 20.mar.2014 21:44
Oppdatert: 27.jan.2017 12:09

Kirkebyggdatabasen kirkesok.no inneholder informasjon om alle bygg i Den norske kirke. Siden oppstarten i 2011 har 182.000 brukere vært innom nettkatalogen. Hovin kirke er med sine 2580 visninger den desidert mest oppsøkte av landets 1622 kirker.

-FRYKTELIG STAS

- Dette synes vi er fryktelig stas, sier fungerende kirkeverge Dene Støe til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Hovin kirke troner suverent øverst på statistikken. Nærmest kommer Bøler med 1992 visninger, etterfulgt av Våler i Østfold med 1689. Først på femteplass kommer det norske landemerket Nidarosdomen med sine 1498 visninger.

Selv om det har vært diskutert internt har ikke menigheten i Ullensaker klart å komme til bunns i hvorfor nettopp Hovin troner foran alle andre.

- Men det er jo en vakker og tradisjonsrik kirke, hvor mange ønsker å døpe barna sine, gifte seg og følge sine kjære ved gravferd, sier Støe.

TØFF KONKURRANSE

Det er Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon (KA) som står bak databasen.

- Den inneholder 1622 kirker, så Hovin har stukket av med seieren i sterk konkurranse, sier kommunikasjonssjef Øyvind Håbrekke.

Han sier de var overrasket over å finne Hovin kirke øverst ved opptellingen.

- Det er artig at akkurat den kom på topp, og ikke Nidarosdomen, Oslo Domkirke eller noen av de mange stavkirkene. Det viser at vi har et veldig mangfoldig repertoar av kirkebygg i Norge som vekker interesse, sier Håbrekke.

Nettsiden har hatt besøk fra 118 land. Amerikanerne er ivrigst med 7500 besøk, mens svenskene følger med 5500 treff.

Cathrine Lillo-Stenberg, fagansvarlig for kunst, kulturminner og arkitektur i KA, sier nettkatalogen som oftest brukes til forberedelser av seremonier og forestillinger, samt av slektninger fra utlandet med et ønske om å vise respekt til sine forfedre. Hun har ingen formening om hvorfor akkurat Hovin er øverst på lista.

- Vi kan bare konstatere at det er slik, sier Lillo-Stenberg.

Verken hun eller kommunikasjonssjefen kjenner Hovin utover hva nettkatalogen viser.

- Vi har ingen teorier på hvorfor akkurat Hovin kom på topp, men håper noen lokalt kanskje har bedre forutsetninger, sier Håbrekke.

SØK PÅ KIRKESØK

Totalt antall besøk: 249.149

Unike besøk: 184.749

Topp tre besøkte kirker: 1. Hovin 2580 2. Bøler 1992 3. Våler 1689 5. Nidarosdomen 1498

Sidevisninger totalt: 649 399

Tall for perioden 17.- juni 2011- 17. mars 2014.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no