22. apr
FIKK SPINNE. I fjor viste Anja Risvik Nora Fugleberg hvordan man skulle få ull til å bli garn. Også i år har husflidslaget åpen stue med demo av spinning av garn.
 
Hurdal byr på prinsesse og bærekraft for alle
HURDAL. Når Bærekraftkonferansen åpner torsdag, blir det med blant andre prinsesse Märtha Louise i spissen.

Publisert: 07.jun.2017 19:00
Oppdatert: 07.jun.2017 22:53

For tredje gang ønsker Hurdal kommune velkommen til dager fylt av informasjon om et bærekraftig samfunn. Konferansen starter torsdag, mens festivalen går av stabelen fredag og lørdag. På festivalens første dag kommer prinsesse Märtha Louise og hennes makker, Elisabeth Nordeng, for å snakke om livsmestring.

KLIMA OG ØKONOMI

Hovedtema for årets konferanse er å sette tæring etter næring for økonomisk og sosial bærekraft i kommunene. Hvilke tiltak kan kommunene ta, og hvordan påvirker framtidige klimaendringer kommunenes økonomi? Det er store temaer som skal tas opp under konferansen torsdag. Hvordan kan man skape smart, lokal samfunnsutvikling, og kan det lønne seg å tenke grønt?

Men mens fagfolkene benker seg i Hurdal syns- og mestringssenter, møtes folket på Brustad-tunet. Her blir det kort mellom foredragene og aktivitetene. Det er hele tiden det bærekraftige samfunnet som står i fokus.

Du kan starte dagene med morgenspinning i idrettshallen, og er du ikke utslitt, ligger festivalområdet bare et steinkast unna.

KRYDDER, OPERA OG KLIMAKORT

Marte Skaara skal snakke om hvordan du kan være med å løse klimakrisen, mens Erik Rosseland skal fortelle om hvordan man går fra å være toppidrettsutøver til å bli topptrent utøver og blind massør. Det blir foredrag om krydder og urter i maten, om urkorn og opera og en minikonsert om stillhet – alt dette på fredag.

LOKALT PÅ LØRDAG

Lørdag har et mer lokalt tilsnitt når Henning Thoresen, Termowood og Håkon Rognlien fra Flaen kommer for å snakke om vegen til lokalproduserte miljøhus og realisering av treprosjekter i bygda. Det blir en seksjon med hvordan man kan leve og bo litt mer bærekraftig og om å få inspirasjon om klær laget på vindklart og solenergi.

En miniforestilling hvor sagn og myter møter historie og sang står på programmet før kulturskolens barne- og ungdomskonsert. Det hele avsluttes med det lokale rockebandet The Crome på låven.

Barna får også sitt i fullt monn, med blant annet hest og kjerre, husdyr, møbelverksted, smie og skredderverksted.

Testing av elbil og elsykkel er mulig, og det samme er å kose seg med mat fra lokale aktører som Kjøkkenhagen, Rødbeten og Jøndal Gårdsbakeri.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no