17. jul
KLARE. Konfirmantene Mathias Solbakken, Thore Onarheim Svendsen, Hannah Flores og Victoria Østerud Olsen er klare for fasteaksjonen. Foto: Lasse Thorvaldsen
 
I aksjon for rent vann
ØVRE ROMERIKE. Fasteaksjon for Kirkens nødhjelps arbeid denne uka.

Publisert: 03.apr.2017 06:00
Oppdatert: 03.apr.2017 10:54

Akkurat nå er det en kritisk tørke i flere afrikanske land. 4. og 5. april skal menigheter i vår region gi sitt bidrag når Fasteaksjonen til Kirkens Nødhjelp feirer 50 år, skriver kirkene i en pressemelding.

Kirkens Nødhjelp fikk inn 34 millioner kroner under sin fasteaksjon i fjor. Pengene sørger for at mange tusen mennesker får tilgang til rent drikkevann, og på den måten redder menneskeliv.

Stolte

– Vi er stolte av å få være en del av denne landsomfattende aksjonen, der menigheter i hele Norge står sammen i et viktig arbeid. Som kirke er vi del av en verdensomfattende bevegelse, og vi i kirkene i Ullensaker skal ta vår del av ansvaret for å skaffe rent vann til våre medmennesker, sier Anna Spilling, diakon i Hovin og Mogreina menigheter.

– Mange vil si at det ikke er vår oppgave å sikre rent vann til folk i andre land, men som kirke er vi del av en verdensomfattende bevegelse, og vi her i vår bygd og i våre lokalsamfunn i Eidsvoll skal ta vår del av ansvaret, sier de lokale aksjonslederne i Eidsvoll, prest Terje Kjølsvik, menighetsarbeider Tor Arne Florin og diakon Vegar Berntsen.

50. gangen

Fasteaksjonen blir arrangert i byer og bygder over hele landet, og det er i år den 50. gangen at Kirkens Nødhjelp arrangerer aksjonen. I år er også Fasteaksjonen den diakonale delen av Den norske kirke sin markering av at det er 500 år siden den lutherske reformasjonen skjedde.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no