22. okt
JULE-ANTREKKET KLART. Musikerne i Lo-Fi Voodoo slo seg sammen med Tom Stalsberg på Kulturbanken Kreti & Pleti der de leverte en stemningsfull konsert med både rock´n roll og poesi i skjønn forening.
 
Ikledd nyinnkjøpte julegensere inviterte Tom Stalsberg og venner til julerock
JESSHEIM. Tom Stalsberg & venner presenterte julekonsert med poesi og trøkk.

Publisert: 05.des.2016 14:20
Oppdatert: 27.jan.2017 14:46

Det ble en god miks av heftige gitarsoloer og stemningsfull poesi da Tom Stalsberg og hans musikervenner i Lo-Fi Voodoo, inntok Kulturbanken Kreti & Pleti søndag ettermiddag.

FOR EN NEVE JULELYS

Forfatter og journalist Tom Stalsberg har ved flere anledninger siste år slått seg sammen med ulike musikk- og kulturkollegaer - sist i Søndre Samfunn på Råholt, der han sammen med sin gode venn Vidar Pettersen inviterte til lysbildeshow og mimrekveld med tilbakeblikk på oppveksten i Eidsvoll.

Søndag var det Ullensaker-musikerne Jan Henri Peeters, Øyvind Mo Larsen, Svein Peeters, Brian Tierney, Hans Petter Kværner og Dag K. Peeters, alle medlemmer av bandet Lo-Fi Voodoo, som slo seg sammen med Stalsberg til prosjektet «For en neve julelys mer».

KULTSTATUS

Det sies at prosjektet er i ferd med å få et snev av kultstatus, for dette ensemblet gjør ikke mange spillejobber i løpet av året, og en god del hadde sikret seg billett for denne lune kvelden i vintermørket.

- Det er første gang vi gjør en julegreie, og vi har øvd én gang, så dette er upretensiøst, men morsomt, sier Stalsberg.

LITT MORO OG LITT ALVOR

Til toner fra blant annet U2, DumDum Boys og Jokke, vekslet framføringen mellom tekstlesing, sang og røffe gitarsoloer. Til tider ble det heftig trøkk, men også med et snev av en viss melankoli og rom for refleksjon.

- Jeg prøver å tenke på dem som ikke har det så lett i jula, og det skal være både litt morsomt, men litt alvor også, sier Stalsberg, som følte at Jessheim-publikummet tok ham godt imot.

- De er like dumme her som på Eidsvoll, så det er alltid hyggelig å være her, sa en munter Stalsberg etter vel overstått gjennomføring.

VIKTIG ARENA

For det lokale kulturlivet på Jessheim er Kulturbanken Kreti & Pleti et viktig møtested og arena for lokale kulturutøvere.

- Vi jobber for at dette stedet skal bli et knutepunkt, både for lokale musikere, men også for musikere utenfra. Det må være plass til et slikt sted som dette i det gryende bylivet på Jessheim. Kulturlivet er en viktig del av en by, og det må vokse i takt med byen, sier Lo-Fi Voodos trommeslager, Hans Petter Kværner.

PYNTA OG KLAR

For å komme i den rette julestemningen hadde alle gutta gått til innkjøp av fine julegensere. Gensere som i løpet av kvelden, om enn for noen litt motvillig, kom på.

- Det ble en bra kveld, med god stemning og et flott publikum. Nå har vi kommet i julestemning og er klare for julefeiring, konkluderer en samstemt gjeng.

LES OGSÅ: Jessheim City of Lights av Tom Stalsberg

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no