17. jul
VINYL. Lørdag kommer Rune Storsve og flere andre vinylentusiaster til Jessheim storsenter.
 
Ingenting er som vinyl
JESSHEIM. Bortimot 50 løpemeter med LP-er og singler i kassevis.

Publisert: 03.feb.2016 12:56
Oppdatert: 27.jan.2017 13:54

For dem som har levd en stund, var musikk ensbetydende med LP-plater og singler i vinyl. Inntil CD-en kom på 1980-tallet og visket ut vinylplateproduksjonen. Bruktmarkedet derimot døde aldri, og er nå større en noen gang.

Over hele landet har det nemlig vært samlere av vinyl, og noen av dem kommer til Jessheim storsenter lørdag.

TUSENER PÅ TUSENER

- Vi blir 15 utstillere som skal fylle 50 løpemeter med vinylplater i kassevis. De blir mange tusen plater, sier Rune Storsve som arrangerer platemessa sammen med entusiastene Håkon Busterud og Haaken Erik Mathiesen.

- Gamle dager lever i beste velgående, og over hele landet strømmer folk til platemessene. Ikke minst yngre mennesker, også jenter, sier Storsve.

Trekløveret arrangerte sin første platemesse i Sundet i fjor, og debuterer i storsenteret nå. Men det blir garantert ikke siste gang.

- Vi har planer om enda ei platemesse i Sundet uten at dato er spikret, og høsten 2017 blir det garantert ei messe på Eidsvoll Verk. Jeg er ganske sikker på at vi kommer til storsenteret flere ganger også, selgerne har musikk for alle og enhver, påpeker han.

ALLE TYPER SAMLERE

Busterud er en av dem som aldri kvittet seg med vinylplatene sine. Resultatet er 40.000 stykker, og noen av dem selger han på messer rundt omkring.

- Disse messene dreier seg først og fremst om LP-er, selv om det er noen singler og CD-er også. Det kommer helt an på samleren. Noen er bare interessert i singler for eksempel, sier han.

- Så dette dreier seg om mer enn bare musikk?

- Ja. Jeg vet om en som samler på bare psykedelisk musikk fra perioden 1967-1974. Andre jakter på bare Top of the pops-plater med damer på coveret, men bryr seg ikke om musikken. Andre igjen er kun ute etter fargede singler, eller så komplette samlinger av en artist som mulig, inkludert alle typer rariteter, sier han.

KOMPLETTE PLATER

- Mange plater før i tiden kom med teksthefter, postkort og plakater. Har det noe å si for prisen man må gi?

- Ja, det er veldig viktig å ha med alt. Ei komplett plate som er verdt 5000 kroner, kan synke til bare 500 hvis noe av de tilleggene mangler. Platene er mer enn bare ei plastskive. Det finnes mange eksemplarer av plater, men svært ofte bare et fåtall komplette. Mange hengte jo opp plakatene på gutterommet, og de ble borte etter hvert, sier han.

- Hva tror du om messa lørdag?

- Den blir bra, og vi kommer sikkert igjen. Jeg vet at mange har ventet på den, og det er viktig å ha med toppen av Akershus også.

- Vinyl har kommet for å bli?

- Ja, definitivt, slutter vinylentusiasten.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no