24. apr
FESTUKE: Sokneprest Arnstein Johnsen (t.v.) og organist Bjørnar Robertsen inviterer til Luther-festuke i Eidsvoll kirke.
 
Inviterer til festuke i kirken
Eidsvoll kirke markerer, med et reformasjonsjubileum, at det er 500 år siden Luthers berømte 95 tester. Jubileet starter 25. oktober med et foredrag om den berømte reformatoren.

Publisert: 23.okt.2017 19:30
Oppdatert: 20.okt.2017 10:43

For 500 år siden hadde Martin Luther sett seg grundig lei på at folk betalte avlat til kirken for at deres sjel ikke skulle oppholde seg for lenge i skjærsilden. 31. oktober slo han opp 95 teser på slottskirken i Wittenberg. Det var starten på reformasjonen og bruddet med den katolske kirken som igjen førte til opprettelsen av Den evangelisk-lutherske kirke.

Festgudstjeneste

31. oktober, på selve dagen, er det festgudstjeneste i Eidsvoll kirke hvor alle prestene i kommunen er til stede. Trompetist Njål Enger spiller, Bjørnar Robertsen deltar på orgel og det blir korsang.

– Vi flytter gudstjenesten i Eidsvoll kirke fra søndag 29. til 31., forteller sogneprest Arnstein Johnsen.

Lutherfestuken starter 25. oktober med foredrag om Martin Luther ved professor Hallgeir Elstad. To dager etter, 27., inviteres det til salmekveld hvor Luthers salmer skal synges. Også her er det forsangere, kor og musikere som deltar.

Festkonsert

29. oktober åpner kirken dørene for festkonsert med Luthers mest kjente salme «Vår Gud han er så fast en borg» som tema. Bach har skrevet en kantate over salmen som Opus 89, Romerike Vokalensemble, solister og musikere skal framføre. Skuespiller Jan Gunnar Røise er invitert til å holde en Luther-monolog nyskrevet av Maria Tryti Vennerød.

LES OGSÅ: Orgelmusikk i Eidsvoll kirke

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no