18. okt
MUSEET INVITERER: Høstferierende barn inviteres til Eidsvollsbygningen og inn i en dag tidlig på 1800-tallet.
 
Inviterer til tidsreise tilbake til 1800-tallet
Hvis du er barn, har høstferie og lurer på hvordan en vanlig dag tidlig på 1800-tallet var, er det bare å ta seg en tur til Eidsvoll 1814.

Publisert: 03.okt.2018 10:12
Oppdatert: 03.okt.2018 13:14

Grunnloven ble lagd i 1814, men hvordan kunne en helt vanlig dag forløpe seg på den tiden? Ikke var det vann i springen, ikke kunne man ta bilen til butikken heller, fordi det verken fantes dagligvarebutikker, slik vi kjenner dem, eller biler på den tida. Svaret på hvordan en vanlig dag på den tida kunne arte seg, kan du få svar på om du tar den en tur til Eidsvoll 1814.

GRATIS

Denne dagen, som er noe helt utenom det vanlige, er helt gratis og for høstferierende unger i alderen 5. til 7.-trinn.

Den starter med at du får lære deg å danse 1800-tallsdanser før du går ned i Eidsvollsbygningens kjeller for å spise nystekt brød til formiddagsmat.

Når du er god og mett, står hester fra Gullverksstallen utenfor og venter på at du skal være med å stelle og legge på seletøy. Etterpå er hestene klare for å ta deg med på en tur med hest og vogn – slik de kjørte på 1800-tallet før bilene kom.

Alt denne dagen er gratis, men det krever at du melder deg på.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no