22. okt
 
Jubileumsforestilling med stor suksess
Med godt over 300 publikummere og en storslått festforestilling på programmet, lå alt til rette for en helaften i Eidsvoll kirke lørdag. Og dét ble det virkelig.

Publisert: 11.sep.2017 10:00
Oppdatert: 11.sep.2017 18:11

I et par år har jubileet vært planlagt, og så var jubileumsforestillingen endelig der.

Med fulle benkerader i Eidsvoll kirke, kunne festen virkelig sette i gang lørdag kveld.

Med stor innlevelse

Ikledd tidsriktige klær tok Eidsvoll amatørteater publikum med tilbake til Olav Digres tid. Til jubileets utgangspunkt, den tiden det hele startet, i trekirken på Eid, i år 1017.

Stykket, som er skrevet til jubileet av Arne Sundli og Hanne Østby, ble dramatisert med den største innlevelse.

Og med stemningen satt, skulle det godt gjøres å ikke la seg rive med gjennom resten av forestillingen – en tidsreise i musikkens verden fra 1000-tallet og fram til i dag.

Tok med familien

– Det var rett og slett vanskelig å ikke skulle gi applaus etter hvert nummer. En kjempebra forestilling, som er bygget opp på en flott måte, sier Sindre Grimdalen.

Han var på plass i Eidsvoll kirke sammen med resten av familien.

– Det er morsomt å vise barna hvordan musikken har utviklet seg, påpeker Grimdalen.

De tre døtrene var også fornøyd med forestillingen.

– Forestillingen var veldig fin. Jeg liker godt Mozart og har hatt en del om han på skolen, så det var morsomt å kjenne igjen noen av sangene, smiler Ingrid Grimdalen, til nikk fra mellomstesøster Nora.

– Jeg synes skuespillet var aller mest morsomt. Og noen ganger var det litt skummelt, forteller lillesøster Silje Grimdalen.

– Himmelsk fint

Ordfører John-Erik Vika fikk med seg hele festen fra første benkerad.

– Det var helt himmelsk fint. En skikkelig vitamininnsprøytning! var ordførerens kommentar etter at forestillingen i Eidsvoll kirke var ferdig.

– Jeg er veldig stolt av alle som har jobbet med dette. Både de som har planlagt og de som bidro med innslag her i dag, sier Vika.

Godt fornøyd

Rolf Anker Thon og Bjørnar Robertsen i jubileumskomiteen var også godt fornøyd med kvelden.

– Det har vært veldig inspirerende og gøy å jobbe med dette. Hele jubileet har hatt et klart mål og en klar profil. Det er viktig å ta vare på røttene og kulturarven vår, sier Thon.

– Det virket som om publikum koste seg også. Og vi må vel si at vi er overveldet over besøket, det var ikke mange ledige plasser her i dag, avslutter Robertsen.

FAKTA

  • Det er i år nøyaktig 1.000 år siden den første kjente gudstjeneste i Eidsvoll.
  • Det er Snorre Sturlasson, som i sine kjente kongesagaer, forteller om begivenheten.
  • Dette ble i løpet av helga feiret på storslått vis med foredrag, festforestilling, historisk vandring og pilegrimsgudstjeneste.
  • Under festforestillingen bidro flere lokale aktører – både flere kor og Eidsvoll amatørteater. 

 
Festaften: Eidsvoll amatørteater satte stemninga med scener fra Olav Digres tid. Snorre Sturlasson beskriver i sine kongesagaer hvordan Olav Digre, senere den hellige, skal ha gått til messe og ottesang i kirken på Eid i 1017, og det var scener fra dette som ble vist i stykket. Skuespillet er skrevet av Arne Sundli og Hanne Østby, og er laget i forbindelse med 1.000-årsjubileet for kirken.
ORGEL: Bjørnar Robertsen trakterte orgelet.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no