15. sep
PAKKET OG KLART: Alt ligger til rette for en vellykket julekveld på Frivilligsentralen. Rita Fjeld Hovden har full kontroll på forberedelsene.
 
Julefeiring for alle
Når julen ringes inn, åpner dørene til «Julaften for alle» på Frivilligsentralen på Jessheim. Og som navnet tilsier er alle invitert.

Publisert: 22.des.2017 21:00
Oppdatert: 22.des.2017 21:10

– Det har vi gjort i minst 10 år. Det er veldig hyggelig å bidra til å gjøre en forskjell, sier primus motor, Rita Fjeld Hovden i Frivilligsentralen.

God forberedt

Hovden er, som seg hør og bør, tidlig i gang med juleforberedelsene. Gaver er samlet inn, og juleribba står i ovnen. I hvert fall noe av det. Fortsatt gjenstår det en del pakker, og når det skal stekes 30 kilo ribbe, sier det seg selv at det må tas etappevis. Det er i hvert fall nok mat.

– Som mange andre steder på julaften, skal det være overflod, sier Fjeld Hovden.

Frivilligsentralen får overskuddsmat fra blant annet Gardermoen Airport Hotel og Rema 1000, og sørger for at all maten kommer til nytte. Det blir også kaker, donert av et bakeri.

– Vi har alltid mat nok. Når folk reiser hjem på kvelden, så får de også med seg litt ribbe, og det er alltid populært, forteller Fjeld Hovden.

Det blir også selvfølgelig servert riskrem til dessert.

Inkluderende feiring

Tidligere år har det vært mellom 50 og 70 besøkende, og 10–20 frivillige, og alt tyder på at sånn vil det være i år også. Men det er plass til alle. Ingen skal behøve å sitte sultne eller alene denne dagen.

Det blir arrangert skyss, og fra Eidsvoll går det en minibuss for dem som er derfra. De som vil komme blir også kjørt hjem, og fulgt helt inn til døra.

Men man må ikke være alene for å komme – alle er invitert. På «Julaften for alle» er alle like, og man skiller heller ikke frivillig fra deltaker.

– Det er en sosial, hyggelig og inkluderende stund for alle, forklarer Fjeld Hovden.

Nissen kommer på besøk

Julenissen kommer, og alle deltakerne får selvfølgelig også julegaver.

For å delta, stiller Fjeld Hovden bare ett eneste krav:

– De som ønsker å være her, må komme til klokka 17. Men de kan velge selv hvor lenge de vil bli, smiler hun.

Rita Fjeld Hovden forteller at om noen tar med seg et instrument og spiller litt til julesangene, så er det kjærkomment.

– Det er bare et lite hint, sier hun med glimt i øyet til EUB.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
MAT TIL ALLE: Arrangøren lover overflod av mat på julefeiringen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no