17. jul
SPENTE. Feiring Jubel & Vassarv venter i spenning på konserten i Kafé Henrik førstkommende lørdag.
 
Kafeen med storband på menyen
FEIRING/EIDSVOLL. Feiring Jubel & Vassarv står øverst på spisekartet når det ønskes velkommen til konsert i Kafé Henrik lørdag.

Publisert: 07.nov.2014 14:01
Oppdatert: 27.jan.2017 12:31

Feiring Jubel & Vassarv kom til verden for 30 år siden. Musikere fra det lokale musikkorpset i bygda fant ut at de ville starte et storband. Og med unntak av noen korte pauser har storbandet levd godt siden. Besøker du Kafé Henrik lørdag, vil du oppleve at 20 musikere er i stand til å skape stemning.

Første opptreden hadde bandet på Fløygir. Feiring Amatørteater hadde satt opp Skjærgårdsflørt - det lystige skuespillet svenske Gideon Wahlberg hadde skapt. Etter premieren på Fløygir ble bygdas storband presentert for første gang. Og det ble umiddelbar suksess.

VIL SPILLE DANSEMUSIKK

Repertoaret er storbandjazz, og Feiring Jubel & Vassarv liker seg best når de kan spille dansemusikk.

- Ja, vi liker oss som dansemusikere, men nå ser vi fram til konsertene i Kafé Henrik. Vi er i ferd med å bli skikkelig samspilt igjen, og vi håper publikum får servert det de har bestilt, nemlig tradisjonell storbandmusikk, sier Nils Einar Berger.

Han er en av mange som var med på oppstarten - og som gleder seg like mye til hver eneste øvelse og opptreden.

UNG INSTRUKTØR

Bandets nye instruktør er bare 18 år, heter David Hveem - og kommer fra Toten.

- Musikerne er fra 18 til 63 år. David er en svært dyktig kar som satte seg i respekt umiddelbart. Vi har vært heldige som fikk ja fra han, sier Berger.

Stammen i bandet er feiringer, men både Eidsvoll og Toten stiller med sentrale musikere. Instrumentfordelingen er: Seks saksofoner, fire trompeter, fire tromboner og kompgruppe med piano, gitar, bass og trommer. Sangsolister er Elisabeth Rekier og Feiring-gutten Morten Haugli.

DET SOSIALE ER VIKTIGST

- Vi er svært opptatt av det sosiale. Pausen med kaffe og vafler er viktig. Det har vært enkelt å få tak i musikere. Jeg tror at det sosiale er en av årsakene, sier saksofonist Nils Einar Berger.

- Jeg flyttet til Feiring for 30 år siden og kjøpte meg saksofon som 30-åring. Kanskje var det jeg som kom med ideen - men uansett har bandet vårt vært viktig for mange i 30 år, sier Lars Skaansar. Han drev hotellvirksomhet i Oslo og fikk den kjente saksofonisten Frode Thingnæs som god venn. Derfra fikk Skaansar sin inspirasjon. Lørdag får du inspirasjon dersom du møter opp på Kafé Henrik - der står nemlig Feiring Jubel & Vassarv og fengende storbandmusikk på menyen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no