22. aug
GLEDER SEG: Monika Kongshaug fra Kløfta og resten av standupkomikerne på turneen ser fram til å opptre på hennes hjemmebane onsdag. Foto: Privat
 
Klar for hjemmebane
Nachspielideen ble virkelighet. Nå skal komiker Monika Kongshaug fra Kløfta ut på sin første ti-byers sommerturné. Onsdag opptrer hun på hjemmebane.

Publisert: 17.jun.2017 18:00
Oppdatert: 16.jun.2017 13:38

21. juni setter den lokale komikeren Monika Kongshaug opp et standupshow på KaffeDilla på Kløfta. Showet er en del av sommerturneen ”Hjelp, vi skal på Turné” og blir den lovende standupkomikerens første sommerturné.

– Det blir utrolig gøy. Vi er en gjeng ti lovende komikere som alle har holdt på med standup i noen år, og nå skal vi besøke hverandres hjemsteder for å se om vi kan få folk til å le over hele landet, sier Monika Kongshaug.

Gal Nachspielidé

Hun forteller at det hele begynte som en litt gal idé på et sent nachspiel for ett års tid siden. Ideen var imidlertid fortsatt like god da de våknet neste dag, og nå ett år senere er de klar for sin første Norgesturné.

– Vi har gjort alt selv – booket lokaler, laget plakater, skaffet fotograf og studio samt gjort annonsering og promotering. Alt fordi vi har veldig tro på at vi kan skape et bra standupshow og fordi vi har lyst til å vise hva vi kan. Nå gleder vi oss veldig, forteller hun.

Turneen de har satt sammen tar de fra Lakselv i nord til Stavern i sør, og på veien skal de innom ti forskjellige byer, tettsteder og bygder i løpet av 14 dager. Alt for å spre glede, latter og få med seg en god fest eller to.

Vise seg fram i hjembygda

Kongshaug er spent på hvordan mottakelsen vil være på de ulike stedene.

– Standup er en vanskelig sjanger fordi ulike folk finner ulike ting morsomt. Det blir også spennende å se om det man synes er morsomt i Oslo også vil være morsomt på Kløfta, sier Kongshaug.

Selv begynte hun med standup i mai 2015, og siden den gang har hun rukket å stå på små og store scener rundt i hele Norge. Nå gleder hun seg veldig til å komme hjem til Kløfta og vise fram hva standup-sjangeren har å by på.

UNGE og Lovende

– Jeg har med meg en gjeng veldig morsomme og lovende komikere som du kanskje ikke har sett på TV ennå, men som du garantert kommer til å høre mye fra i årene som kommer, avslutter hun.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no