18. jul
COUNTRY. Henry Chinaski & The Weak består av Ken Erik Klaseie, Simen Sjølie, Kasper Jakobsen og Ola Even Hogstad Hagen. Nå er de plateklare. Foto: Daniel Arntzen/Torjus Thesen
 
Klare med platedebut
EIDSVOLL. Henry Chinaski & The Weak slipper i disse dager sin første singel, Buffalo Man.

Publisert: 04.mai.2017 21:00
Oppdatert: 04.mai.2017 21:19

Ken Erik Klaseie fra Eidsvoll og Simen Sjølie fra Fenstad, ble kjent på Jessheim videregående der de fant tonen gjennom en brennende felles musikklidenskap. Siden har de bodd flere år i forskjellige byer før de i 2016 flyttet sammen i et kollektiv og startet Henry Chinaski & The Weak sammen med Kasper Jakobsen fra Årnes og trønderen Ola Even Hogstad Hagen. Nå er de klare med debutplaten Buffalo Man ifølge en pressemelding.

Americana

Gutta har en fot plantet i americana og den andre i garasjerocken. Resultatet er et musikalsk uttrykk med stort spenn, men som hviler på en gjenkjennelig grunnstemning.

Henry Chinaski & The Weak er en gjør-det-selv-gruppe. Som første prosjekt bygde de en lapsteelgitar fra grunnen. Ken Erik hadde gitarelektronikk og materialer hjemme og planla å hamre sammen ei pønkefjøl. Kasper, som studerer produktdesign og har erfaring med trearbeid, ble med i bandet rundt da arbeidet starta. Han freste, høvlet og laminerte gitaren mens Ken Erik loddet elektronikk. Fjøla fikk et rått utseende og lyden farger bandets musikk i stor grad. 2. juni slipper de sin debut-EP A Spirit Of Bold Curiosity For The Adventure Ahead.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no