16. jun
OKTOBERFEST. Nannestad Janitsjarkorps, her representert ved Caroline Bjørnsengen (t.v.), Thomas Kleven Eek og Ina Anett Husom Larsen, inviterer til Oktoberfest i Nannestad kommunehus lørdag. Dermed blåses kulturukene i gang.
 
Klart for stor kulturfest i Nannestad
NANNESTAD. I stor­salen i kommunehuset invi­terer Nannestad janitsjarkorps til Oktoberfest.

Publisert: 26.okt.2016 19:33
Oppdatert: 27.jan.2017 14:39

- Det blir variert program og noe for alle under årets kulturuker, lover Stein-Gunnar Sanne, leder for Nannestad kulturråd.

Kulturukene starter lørdag 29. oktober med Dårekisten teater som viser dukketeateret Lille Blå i biblioteket. Samme kveld arrangerer Nannestad janitsjarkorps en helaftens Oktoberfest med pølser og tilbehør i Nannestad kommunehus.

- Det blir selvsagt ompamusikk, som det jo skal være på en Oktoberfest. Vi har leid inn Åsenhagen tyrolerorkester som spiller ren ompamusikk. For å få variert musikk er det også engasjert en DJ, sier Sanne.

Søndag kveld inviteres det til høstkonsert i Nannestad kirke, med sanger Monica Lie Hansen, Nannestad kammerkor, Milutin Petrovic, fiolin, og kantorene Polina Pedersen og Svein Tormod Bekkhus.

LUNSJKONSERT I KIRKEN

Tirsdag 1. november arrangerer Nannestad kulturskole lunsjkonsert i Nannestad kirke, og om kvelden blir det historiske glimt med Bosse Tangen og Rigmor Lerengen i Holter kirke.

Onsdag blir det «mord» i kommunehuset når ei teatergruppe fra Nannestad kulturskole ønsker velkommen til en verden med mord, mordere, politi og detektiver.

I biblioteket inviteres lag og foreninger til kurs om tilskudd og Tilskuddsportalen.

Torsdag 3. november åpner Heimskringla Frøken Dahls kafé, hvor Johanne Laache forteller om sin kunstutdanning i Chicago. I kommunestyresalen holder Bente Illevold konsert.

Fredag underholder The Swinging Sixties i Nannestad sykehjem.

GEIR HELLJESEN

Lørdag 5. november gjester Geir Helljesen Nannestad bibliotek med foredraget Mennesker jeg har møtt. Arrangør er Nannestad frivilligsentral. Nannestad husflidslag inviterer til kurs i book art - bretting og klipping i gamle bøker slik at bilder og tekst kommer fram. Kurset holdes av Inger-Mari Vestlund.

Om kvelden åpner House of Rock, Holter kulturhus, dørene for huskonsert.

Søndag holdes allehelgensgudstjenester i alle Nannestads kirker. Mandag 7. november blir det «viseefta» med Erik Lukashaugen og Annar By i Moreppen grendehus.

FAMILIEVERKSTED

Onsdag 9. november det åpent hus hos Holter kulturhus, og torsdag holder Nannestad historielag åpent møte i Nannestad bygdemuseum. Frøken Dahls kafé åpner igjen dørene hos Heimskringla med toving av ull som tema. Lørdag arrangerer Grønn kirkering og Holter menighetsråd familieverksted på Eltonåsen skole, før kulturukene avsluttes søndag 13. november med filmmusikkaften med Skolekorpsene i Nannestad på Nannestad videregående skole.

INVITERER TIL KULTURDEBATT

Tirsdag 8. november setter Nannestad kulturråd søkelyset på kulturen i bygda, og inviterer til kulturdebatt i biblioteket.

- Samtlige politiske partier er invitert til å delta, og temaer blir kulturarenaer, kulturambisjoner og ikke minst «den usynlige» kulturen, som Røde Kors, ungdomsgrupper, pensjonistforeninger, husflidslag kunstforeninger og så videre. Disse gruppene engasjerer og involverer svært mange innbyggere, men forsvinner ofte mellom den utøvende kulturen og idretten, sier Sanne.

Han håper biblioteket blir fylt av kulturinteresserte Nannestad-sokninger.

- John G. Olsen fra Akershus musikkråd innleder med temaet kulturarenaer, og debatten skal ledes av Øyvind Mo Larsen, journalist i Romerikes Blad. Vi håper vi i fellesskap kan komme fram til momenter som er viktige å ha med i den langsiktige kulturplanen for Nannestad, sier Sanne.

Han opplyser at en lokal kulturaktør vil innlede omkring den «usynlige» kulturen.

VARIERT I BIBLIOTEKET

Fredag 4. november kommer Thorbjørn Berntsen til Nannestad bibliotek. Da blir det anledning til å høre den tidligere og godt profilerte politikeren kåsere.

Nannestad bibliotek kan videre invitere til Bokstavelig talt mandag 7. november med bibliotekarene, og fredag 11. november blir det Ferda-Vinje kåseri og konsert med

Magne Skjævesland. Lørdag 12. november markeres halloween, med blant annet 100-årsmarkering av Roald Dahl. alle barn inviteres til å kle seg ut. Det blir høytlesning av skumle historier. Nannestad kulturskole deltar også.

LES OGSÅ: Sveivet i gang ny møteplass med lirekasse og sang

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no