18. jul
KOMPENSASJON: Karl Henrik Laache (t.v.), leder for Oppvekst- og kulturutvalget i Nannestad, og kultursjef Ronny Nilsen, opplyser at kommunen vil kompensere for tapte inntekter til FAU hvis dette blir resultatet av å samle alle skolene til ett felles 17.-maitog i Nannestad sentrum.
 
Flere skoler vil ikke delta i felles 17.- maitog
Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved tre av de fire barneskolene i Nannestad har signalisert at de ikke ønsker å delta på felles arrangement i sentrum 17. mai. Nå vil kommunen kompensere for tapte inntekter og sette opp busser.

Publisert: 06.mar.2018 15:00
Oppdatert: 06.mar.2018 20:09

Bakgrunnen for at det i år planlegges ett felles barnetog i sentrum er at verken Nannestad janitsjarkorps eller Skolekorpsene i Nannestad har kapasitet til å spille i togene ved alle de fire skolene i bygda.

FRYKTER TAPTE INNTEKTER

Frykt for tapte inntekter var én av forklaringene foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved Maura skole ga da de tidligere varslet at de ikke ønsker å delta i et felles borger- og russetog i Nannestad sentrum på nasjonaldagen. Ved Maura skole ser man heller på muligheten for å leie inn et svensk korps. Man frykter at folk ikke reiser tilbake til skolen etter at arrangementet i sentrum er ferdig. Nå har ifølge Karl Henrik Laache, leder for Oppvekst- og kulturutvalget i Nannestad, også Eltonåsen og Kringler-Slattum skoler signalisert at heller ikke de vil delta i fellesarrangementet i sentrum. Bare Preståsen skole, som ligger i sentrum, er dermed med på det nye opplegget.

– Det er to ting det har vært uro rundt, og det er at de ikke får foreldre og barn med tilbake til skolen etter det sentrale arrangementet, og at hvis folk ikke reiser tilbake til skolene for å feire nasjonaldagen, så taper de penger. Dette er noe vi nå ønsker å løse, sier Laache.

BUSSER OG KOMPENSASJON

Han opplyser at kommunen setter opp busser fra skolene slik at man kan frakte foreldre og elever til og fra arrangementet i sentrum.

– Vi regner med at mange vil kjøre bil, men med busstilbudet vil vi i alle fall avlaste. Man kan da parkere ved skolen og ta bussen til og fra sentrum. Dette må vi få organisert, og er forberedt på å bruke penger på dette, sier Laache.

Han opplyser videre at kommunen vil kompensere for et eventuelt tap av inntekter ved den enkelte skole.

– Vi vet at hovedinntekten til FAU er fra 17.-maifeiringen. Dersom inntekten blir mindre enn vanlig, kan vi kompensere for det. Dette kan bli beregnet ut fra et gjennomsnitt av inntekter fra feiringene av nasjonaldagen, men dette må vi diskutere nærmere, sier Laache.

– Vi ønsker å få til dette arrangementet, og har respekt for at FAU-ene er redde for å tape inntekter. Vi må derfor se på muligheten til å kompensere. Vi ønsker nå en dialog med skolene, sier Ronny Nilsen, kultursjef i Nannestad.

Laache har tro på et godt 17.-maitog, et fint borgertog, med russen til sist.

– Vi tenker at arrangementet er ferdig slik at folk kan reise tilbake til skolene senest klokken 12, sier Laache.

LES OGSÅ: Sander (5) debuterte som korpsdirigent

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no