21. jul
 
Kor og korps skapte en real musikkfest
EIDSVOLL. Sundet var omgjort til en stor konsertarena lørdag.

Publisert: 11.jun.2017 12:45
Oppdatert: 11.jun.2017 14:52

Det var ikke akkurat stille i Eidsvoll sentrum da Sangens og musikkens dag ble sparket i gang til en ellevill musikkfest til stor glede for publikum. Blåse- og strykeinstrumenter i tillegg til vokalmusikk fylte ørene og skapte god stemning på Bankplassen lørdag.

Programmet var spekket med lokale kor og korps deriblant Fresco, Kor d Let, Eidsvoll Korforening samt Aas skoles musikkorps, Eidsvold Værk Musikkorps og Eidsvoll Janitsjarkorps. Det var med andre ord noe for enhver smak, enten det var høye, klare røster fra koret på elvescenen flytende på Vorma eller kulturskoleelevenes fiolinspill og Det kommer en dag i morgen, fra musikalen Annie.

Vant kulturstipend

– Jeg er veldig fornøyd med å vinne kulturstipendet, sier Caroline Dewson smilende.

19-åringen fra Eidsvoll stakk av med kommunens kulturstipend på 12.000 kr. Sangtalentet har vært stipendelev i Eidsvoll kulturskole i tre år med Hilde Mehlum som sangpedagog. Varaordfører Einar Madsen skrøt av Dewson på scenen. Gjennom å være et ansikt utad for kulturskolen og opptrådt flere steder, har hun vist kulturskolen fram fra en god side.

– Hun er blid og holder et høyt nivå, begrunner Madsen i talen.

Publikum fikk blant annet høre henne synge Memory fra Cats akkompagnert av Eidsvoll Værk Musikkorps og Eidsvoll Janitsjarkorps.

LES OGSÅ: Kulturstipendet er en tradisjon

Moro med sang og musikk

Blant publikum var søstrene Thea og Eline Trandem fra Eidsvoll til stede for å få med seg musikken.

– Vi er her og hører på musikk og jeg kjenner en fra kulturskolen som er med. Det er veldig gøy å være her, forteller storesøster Thea.

Også Benedicte Norvang, dattera Melek og Jimmy Tran hadde tatt turen.

– Det er hyggelig å være her. Datteren min synger i kulturskolen. Jeg mener det er viktig og veldig bra at vi har en slik dag for musikk, sier Norvang.

Tatt opp tradisjonen

Leder for Eidsvoll musikkråd, Rolf Thon, står bak festlighetene og var svært fornøyd med lørdagens mønstring. Thon forteller at musikkfestivalen i Eidsvoll er en gammel tradisjon som ble børstet støvet av i fjor, tidligere ble den nemlig holdt i flere tiår etter krigens tid.

– Vi har så mye bra frivillig sang- og musikkliv i kommunen som opptrer på hver sin arena, men som aldri blir presentert for hele folket. Nå har jeg tatt opp tradisjonen igjen og forsøker å vise bredden.

– Dagen er bra slik jeg hadde håpet på. Hvis folk hygger seg så er jeg fornøyd. Jeg bare koser meg nå.

Thon savnet likevel noe.

– Jeg håpet at alle korpsene i bygda hadde anledning til å delta, men dessverre var det fire av dem som ikke kunne være til stede. Når det er sagt, så er det totalt ti kor og korps her, og det er nok til å samle til fest, avslutter han blidt.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no