21. jul
32 år. Karianne Kjos Ødegård har spilt i korps i 32 år, og har ingen planer om å slutte. – Dette er en fin hobby med masse glede og samhold i et godt miljø, påpeker hun. 17. mai skal hun spille blant annet ved Herredshuset på Jessheim.
 
32 glade år i musikkorps
JESSHEIM. Glede, samhold, mestring. Karianne Kjos Ødegård smiler når hun tenker på sine 32 år i korps.

Publisert: 12.mai.2017 11:00
Oppdatert: 12.mai.2017 11:29

I 1959 ble Jan Kjos lagt inn på sykehus med en stygg hofteskade. Faren August kjøpte en trompet til guttungen, nærmest som et tidsfordriv.

– Da onkel Jan kom ut igjen var farfar med på å starte Hovin skoles musikkorps så sønnen kunne spille sammen med noen. Også tre av hans fire søsken ble korpsmusikanter, sier Karianne Kjos Ødegård.

Dermed var det ingen vei utenom for henne heller, og kornetten hun fikk til jul som seksåring har ført til 32 år som korpsmusikant. Noe årstjernene i lua vitner om. I dag leder hun Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps, og spiller i Lillestrøm musikkorps.

familie

– Korps er en kjær hobby som har gitt meg mye glede i alle år. Vi har et godt samhold, mye glede og et trygt, sosialt miljø. I skolekorps spiller man med unger fra åtte til 19 år, det er plass til alle og vi har ingen reservebenk. Å se gleden hos barn som plutselig mestrer et instrument, er fantastisk. Å spille er dessuten like morsomt som før, påpeker hun.

Faktisk fant hun ektemannen sin i korpset, han spiller tuba.

– Begge guttene våre spiller, og dattera vår på fire er på vei inn i musikken. Hun har allerede fått en kornett, smiler hun.

– Du har ingen planer om å pensjonere deg fra korpset?

– Nei, jeg gir meg ikke med musikken. Alle i familien har det gøy med musikk, sier hun.

NASJONALDAGEN

Mens resten av oss spiser is og pølser og feirer nasjonaldagen med familien, er 17. mai en lang arbeidsdag for Kjos Ødegård og hennes korpskolleger.

– Vi deler skolekorpset vårt i to, og starter dagen med flaggheising samtidig på Mogreina skole og Herredshuset på Jessheim. Så spiller vi ved minnesmerket over de på Trandum, i barnetoget på Jessheim, så på Hovin og Mogreina skoler og til slutt i barnehagetoget. Selv avslutter jeg dagen med konsert i Lillestrøm kulturhus. Først da får jeg tid til å spise softis. Dagen er slitsom, men vi har det veldig gøy, smiler veteranen.

– Hva hadde nasjonaldagen vært uten dere?

– Veldig stille. Musikk er helt klart en stor del av feiringen.

HOBBY

– Du har spilt i nærmest hele livet, vurderte du noen gang å utdanne deg den veien?

– Jeg spilte kirkeorgel på videregående, og vurderte faktisk dette videre. Men jeg er for realist og ble farmasøyt i stedet. Nå er musikken en kjær hobby, sier Karianne Kjos Ødegård som jobber på Jessheim apotek.

Under seg har hun drøyt 70 musikanter i skolealder. De er aktive hele året med øving, stevner, turer til fjern og nær, og selvsagt konserter.

– Korpset vårt har hatt to gode rekrutteringsår, men vi trenger hele tiden påfyll. 31. mai har vi åpen dag på Nordby ungdomsskole for barn fra åtte år og oppover. Det er bare å stikke innom, kanskje du vil bli med å spille også, slutter hun.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no