20. sep
Gleder seg: Kristian Eidsand Finbråten (11) gleder seg til å bli hovedperson i den nye dramaserien.
 
800 ville være med - Kristian (11) fra Råholt fikk hovedrollen i ny TV-serie
Kristian Eidsand Finbråten (11) ble plukket ut blant 800 kandidater og skal spille i NRKs nye dramaserie Helium. Serien er allerede solgt til seks andre land.

Publisert: 08.feb.2018 21:00
Oppdatert: 08.feb.2018 13:13

– Det blir kult. Jeg har egentlig sceneskrekk, og har derfor aldri ønsket å ha replikker i skuespill på skolen. Nå kan jeg ikke ha TV-skrekk, smiler Kristian overfor EUB.

Han går i 6B på Råholt skole. Én dag kom han hjem fra skolen og fortalte at han skulle på audition. Pappa Kai var sikker på at det dreide seg om en prøvespilling til en skoleforestilling og sa umiddelbart ja.

Skrives ut av skolen

– De måtte ha tillatelse fra foresatte. Jeg bare skrev under og tenkte ikke mer på det, sier Kai Finbråten.

Etter hvert viste det seg å være noe helt annet. Nå er Råholt-gutten plukket ut til én av hovedrollene i dramaserien Helium, som Fabelaktiv AS produserer for NRK Super. Den skal spilles inn på Hamar. Slik blir den nye hverdagen for Kristian:

Opptaksperioden er totalt på 49 dager, fra tirsdag 20. februar til onsdag 16. mai.

Kristian og de øvrige skuespillerne skal bo i leiligheter på Hamar under hele perioden. Opptaksdagene vil være åtte timer lange.

Der vil de få skoleundervisning tre dager i uka. I tillegg vil en skoleassistent som er barneskolelærer følge opp barna hele tiden, slik at de ikke mister noe av skoleprogresjonen underveis.

Helium skal vises på NRK Super til høsten, og er allerede solgt til seks andre europeiske land. Dramaserien har et budsjett på cirka 21 millioner kroner, er kort sagt en feelgoodserie om å bli forelsket, være seg selv og ikke minst være bra nok slik man er.

Før han ble plukket ut, var Kristian gjennom fire-fem auditionrunder. Produksjonsselskapet var først på skoler i mjøsregionen i håp om å finne morgendagens talenter. Kristian kom gjennom nåløyet.

Innholdsrike dager

– Jeg gleder meg veldig. Rollefiguren jeg skal spille heter Martin. Det blir helt sikkert masse jobb og veldig morsomt. Det blir ikke bare innspilling heller. Vi kommer til å drive med skolearbeid, og skal spille fotball, være på Ankerskogen og kjøpesenteret og bare ha det gøy også, sier Kristian.

Pappa Kai bekrefter at sønnen vil få et honorar for jobben.

– Han vil nok få råd til et førerkort eller to etter dette. Men pengene spiller ingen rolle. Erfaringen og opplevelsen er mye viktigere, sier han.

– Det var 800 aktuelle kandidater, og vi lette lenge etter den rette typen. Kristian vil være helt super i rollen. Samtidig blir dette hardt arbeid. 49 innspillingsdager vil ta opp. Vi er opptatt av å legge alt så godt til rette som overhodet mulig, både i forhold til innspilling og skolearbeid, sier produksjonsleder Marte Mørkved-Romstad i Fabelaktiv AS.

– Og nå blir Kristian stor stjerne?

– Ja, det er det gode muligheter for - og ikke bare i Norge. Serien er solgt til seks andre land,deriblant Belgia, Nederland, Tyskland, Luxemburg og Sverige, svarer Mørkved-Romstad.

Ny dramaserie

  • Helium retter seg mot 7-12-åringer.
  • Handler om Martin og Petter som er to bestevenner som holder på med sitt eget «tjub»-prosjekt (YouTube).
  • De håper at de skal få masse følgere og på den måten bli populære. Det går ikke så bra, men de gir seg ikke.
  • Martin ønsker å være så normal som mulig og er flau over egen familie.
  • En dag blir han forelsket i Delia, men hver gang han skal snakke med henne har han Helium-stemme.

LES OGSÅ: Eidsvollingene er bookmaker-favoritter i MGP-finalen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Blir TV-stjerne: Til daglig er Kristian Eidsand Finbråten (11) elev i 6B på Råholt skole. Nå er han plukket ut til hovedrollen i NRKs nye storsatsing Helium. Denne er solgt til seks andre land og i flere uker vil Kristian bo på Hamar under innspillingen. Her er han med pappa Kai Finbråten.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no