18. jul
FLINKE. Romerike Musikkteaterskole ga publikum på Nannestaddagene en smakebit fra musikalen Annie – òg det med stor suksess. Etter å ha framført et par sanger fra stykket, fikk de stor applaus fra de frammøtte publikummerne.
 
Kultur og idrett i skjønn forening
NANNESTAD. Idrett og kultur sto i høysetet da Nannestadfestivalen ble holdt denne helga.

Publisert: 11.jun.2017 12:30
Oppdatert: 10.jun.2017 21:35

Selv om taket på festivalteltene måtte tømmes for vann og sola glimret til med sitt fravær, skortet det ikke på underholdning og aktiviteter under årets Nannstadfestival.

Tradisjon tro hadde en rekke lokale lag, foreninger, butikker og politiske partier satt opp stander, det var boder med mat, tivoli og aktiviteter for barna. Sist, men ikke minst, var det også Nannestad-cup og flere kulturelle innslag i løpet av helga.

Godt besøkt festival

Publikum visste òg sin besøkningstid og mange var møtt opp for å få med seg helgas store begivenhet.

– I dag har vi fått med oss både korpskonsert og Nannestalentiaden, og i morgen blir det håndballcup – så det blir litt av hvert i helga, sa en smilende Hege Røtterud da vi snakker med henne lørdag. Hun var på plass sammen med barna Jenny og Håvard.

Røtterud syntes det er flott at festivalen har en god blanding av kultur, musikk og idrett.

– Her er det noe for enhver smak.

Roste dugnadsånden

Som tidligere år var det ordfører Hans Thue som fikk æren av å åpne festivalen. Han passet på å rose all frivilligheten som ligger bak Nannestaddagene.

– Det legges ned en kjempeinnsats både før, under og etter festivalen. Det er en fantastisk dugnadsånd i bygda, sa Thue, som selv storkoste seg på festivalen.

– Det blir nok midnatt før vi reiser hjem. Det er hyggelig å treffe så mye kjentfolk.

Mye forskjellig fra scenen

Fra scenen lørdag formiddag kunne publikum blant annet få med seg minikonsert fra bygdas skolekorps, talentkonkurransen «Nannestalentiaden» og et utdrag fra musikalen Annie, som settes opp til høsten av Romerike Musikkteaterskole. Senere på dagen ventet også politikerdebatt og flere konserter.

Hedret unge lovende med pris

Men det var ikke bare kulturen som fikk plass på scenen.

Dæhlieprisen, som tildeles unge idrettsutøvere som har utmerket seg, ble delt ut under festivalen, og i år var det Bjørn Dæhlie selv som sto for overrekkelsen.

– Her i bygda er det både godt miljø og gode forhold som legger til rette for å lykkes, sa Dæhlie fra scenen, før han overrakte prisen til Hedda Skatvedt og Ole Christian Johnsrud, fra henholdsvis Åsen og Bjerke IL.

– Dette er veldig stad og morsomt, sier Skatvedt etter å ha mottatt prisen – et stipend.

– Det blir kanskje noen nye ski nå.

Simulert ulykke

Action ble det òg da det lokale brannvesenet simulerte en ulykke mellom bil og traktor. Med mannskap og to biler i full utrykking viste de publikum hvordan de opptrer på et ulykkessted.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KOS. Jenny, Håvard og mamma Hege Røtterud koste seg på Nannestaddagene. – Det er en flott blanding av kultur, musikk og idrett her på Nannestaddagene, sier Røtterud.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no