17. jul
GLADE. Tore Kværner og Christian Taalesen i harmoni under åpningen.
 
Kulturbanken er åpen
JESSHEIM. Byens kulturliv vokser stadig.

Publisert: 10.okt.2015 14:06
Oppdatert: 27.jan.2017 13:34

Lørdag var det åpning av Kulturbanken Kreti & Pleti. I bresjen står Christian Taalesen og Tore Kværner.

- Det er tidlig på morgenen men vi har bestemt oss for å ha åpningen på et tidspunkt det er lett å huske, 10.10 klokka 10, ler Tore Kværner og ser på makker Kristian. Christian Taalesen som står bak blant annet Hydranten i sentrum har fått låne lokaler av Kværner til å satse på byens nye kulturmøteplass.

- Vi håper dette skal bli et samlingssted for alle kulturinteresserte i Jessheim og omegn. Her vil det bli jazzklubb, standup, bokbad, alt en måtte ønske seg, smiler en fornøyd Taalesen.

LOKALE TALENTER

- Jessheims kulturliv er i vekst og vi ønsker å bringe fram de lokale talentene. Gi dem en scene de kan vise seg på. Dra folk ut av sofaen og gi litt kultur-input, sier Kværner.

Taalesen legger til at de ønsker å samarbeide med lokale krefter og håper å komme i kontakt med aktører som driver med kultur i nærområdet, blant annet Romerike Folkehøgskole.

Allerede lørdag kveld er det konsert med sigøynerswinggruppa Hot Club de Norvège. Torsdag skal Jessheim videregåendes musikk, dans og dramalinje vise seg på scenen. Onsdag ettermiddag blir det underholdning fra Ullensaker Korforening.

At byen nå har fått sin egen "kulturbank" er heller ikke tilfeldig. Kreti & Pleti er startet i den gamle bankbygningen som var byens aller første bank, DNC.

TAKKNEMLIG PUBLIKUM

Ullensakers to ordførerkandidater, Tom Staahle og Willy Kvilten var begge til stede for å klippe gullsnor, og publikum hadde møtt opp i god tid.

- Vi er så takknemlige for at vi endelig har fått et slikt tilbud. Dette har jeg og mange av mine venner savnet, et ordentlig møtested hvor vi kan oppleve alle slags inntrykk. Dette var det eneste vi manglet og nå har vi det, sier Nina Dønnum som møtte opp tidlig i dag for å få med seg åpningen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no