23. jul
Søskenpar: Gjennom flere år har de jobbet med søsknene Wergeland på hver sin kant. Nå vil Gro Ann og Geir Uthaug hedre Camilla og Henrik Wergeland med kulturdager på Uthaug kunstsenter i Hurdal.
 
Kulturdager på Uthaug: Søskenpar hedrer søskenpar
Hun i rollen som Camilla Collett, han med sin poesi fra Henrik Wergeland. 10.–13. august vil søskenparet Gro Ann og Geir Uthaug hedre søsknene Wergeland.

Publisert: 02.aug.2017 09:00
Oppdatert: 01.aug.2017 15:15

Det er i år 200 år siden familien Wergeland kom flyttende fra byen og til mer landlige omgivelser i Eidsvoll. Med på flyttelasset var søskenparet Wergeland, som både i sam- og nåtid har hatt stor betydning. Dét ønsker søsknene Gro Ann og Geir Uthaug å hedre.

Andre helga i august åpner de dørene til Uthaug kunstsenter i Hurdal og steller i stand til kulturdager.

– Det er jo litt morsomt med søskenpar som ærer søskenpar, sier forfatter og lyriker Geir Uthaug med et smil.

At de har endt opp med å arbeide med hvert sitt Wergeland-søsken, er ifølge Gro Ann og Geir litt tilfeldig.

– Vi har jobbet på hver vår kant, men når det først har blitt sånn, synes vi det er morsomt å kunne gjøre stas på Henrik og Camilla sammen, sier Gro Ann Uthaug.

Vernissasje med Opheim

Kulturdagene vil strekke seg over fire dager og på programmet står både fotoutstilling, lyrikkframføring, forestilling og åpent hus med omvisning, film og kafé.

– Den første dagen, torsdag 10. august, blir det fotoutstilling av Harald Opheim. Han har latt seg inspirere av min fars skulpturer og fanget flere av verkene gjennom fotolinsen, forteller Geir Uthaug.

Lyrikk og forestilling

Fredagen er viet lyrikken og Henrik Wergeland. Sammen med gitarist Petter Richter, vil Geir Uthaug framføre et lyrikkprogram bestående av utdrag fra Henrik Wergelands kjærlighetslyrikk.

– Dette er et program vi på sett og vis har vokst inn i. Under hele Wergeland-året jobbet jeg og Petter tett sammen med flere lignende oppdrag, forteller Geir Uthaug.

Søster Gro Ann Uthaug, som er skuespiller, har tatt Camilla Collett i sin favn.

I løpet av halvannen time lørdag kveld, vil hun ta publikum med på en reise inn i Camilla Colletts liv.

– Det er en soloforestilling hvor vi først møter ti år gamle Camilla og får et innblikk i hennes oppvekst på Eidsvoll, deretter følger vi henne gjennom deler av hennes liv, før forestillingen ender når hun er rundt åtti år, forteller Gro Ann Uthaug.

– Vi har noe å lære

– Vi var lenge i tvil om hvor mye vi skulle markere, men Camilla og Henrik er jo to av de viktigste og mest kjente personene fra området, så vi synes det var på sin plass, sier kunstsenterets leder Marianne Uthaug, som håper at mange vil ta turen til kulturdagene.

– Camilla og Henrik snakket om toleranse og respekt mellom mennesker – de tingene som virkelig betyr noe. Vi har alle noe å lære av disse to, mener Marianne Uthaug.

LES OGSÅ: Suksessåpning for Uthaug Kunstsenter

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no