20. aug
ULIKE UTTRYKK: Tre kunstnere stiller ut på Galleri Jessheim. Alle med ulike uttrykk, men som har til felles å uttrykke sitt samfunnsengasjement og -kritikk gjennom kunsten. Foto: Privat
 
Stiller ut kunst med kritikk og mening
Lørdag 9. juni åpner sommerutstillingen på Galleri Jessheim med tre kunstnere som alle viser stort samfunnsengasjement gjennom kunsten.

Publisert: 09.jun.2018 11:30
Oppdatert: 08.jun.2018 15:25

Årets Sommerutstilling i Galleri Jessheim åpner lørdag 9. juni. Ullensaker kunstforening presenterer Johan Söderström med malerier og Ruta Pakarklyte og Sofie Nørsteng med keramikkarbeider.

– Tre spennende kunstnere som gjennom sin kunst viser et stort samfunnsengasjement. De er alle høyt utdannet og har deltatt i en rekke utstillinger i inn- og utland, skriver Ullensaker kunstforening i en pressemelding.

LES OGSÅ: Galleriet trenger oppussing

Ideologi og samfunnskritikk

Söderströms malerier er laget med sparkel i rammer av eik. Han legger et 6 mm tykt lag av sparkel, og de ulike lagene ligger inntil hverandre som brikker i et puslespill.

– Ideologi og samfunnskritikk står sentralt, og tid og tilstedeværelse er stikkord, skriver kunstforeningen.

Formes av søppel

Ruta Pakarklyte leter etter det som blir igjen etter menneskenes forbruk og lager små, kompliserte støpeformer i gips av menneskenes søppel; gamle bildeler, sigarettpakker, plast- og metallemballasje.

– Søppelet hun møter er grunnlaget for hennes refleksjoner og hun stiller spørsmålene: Hva er meningsfullt og hva er ikke? Hva slags verdier dyrker samfunnet og hvordan skal jeg forholde meg til dem?, opplyser kunstforeningen.

Keramikk med kropp

Sofie Nørstengs keramiske arbeider har bakgrunn i kropp, relasjon, transformasjon og biologisk mangfold.

– I dialog med leirens iboende egenskap framstiller hun objekter som i form og uttrykk beveger seg mellom det lekne, det ekspressive og det fabulerende, beskriver Ullensaker kunstforening.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no