20. aug
LÅTA: William Kristoffersen har skrevet den ultimate låta. Lite ante han om det i 1997 da Jag trodde Änglarna fanns ble til.
 
Låta hvor alt klaffet
William Kristoffersen har skrevet en stayerlåt som aldri går av moten. Den streames og streames – i skrivende stund 20 millioner ganger på Spotify. Med Jag trodde änglarna fanns har William tydeligvis lagt et musikalsk egg.

Publisert: 29.jul.2017 21:00
Oppdatert: 30.jul.2017 15:13

Englene dine i coveret versjon rett til himmels – hva føler du nå?

– Jeg er jo stolt, da. Da jeg skrev låta i 1997, tenkte jeg ikke på at den en gang i framtida skulle gjøre meg så stolt.

20 millioner streams på Spotify med låta coret av ukjente Kamferdrops. Spotify var vel ikke oppfunnet da du skrev låta. Hvor mange Ängle-plater ble solgt?

– Jag trodde änglarna fanns er på flere plateutgivelser. Jeg vil tror at de til sammen har blitt solgt i 300.–350.000 eksemplarer. Den var på samleplata Ole Ivars 2000, og den fikk vi platina for.

Du har blitt «beskyldt» for å ha revolusjonert dansebandtekstene og tatt dem litt lenger enn hjerte, smerte og lengsel. Hvorfor har du gått utover «malen»?

– Jeg har vært musiker fra jeg var veldig ung, og har spilt sammen med far og bror i orkester. – Jeg begynte tidlig å lete etter noe som var litt annerledes enn de hitlåtene, som vi kunne gå litt lei av. Jeg ville vil bare være litt annerledes. Inspirasjonen hentes fra de nære ting–dagliglivet og det jeg har opplevd.

Har Änglarna gitt større aksept for dansebandmusikk, tror du? Har låta åpnet noen stengte dører?

– Den har vel åpnet døra for nye og yngre folk slik at de kan få lyst til å høre mer.

Eller skjedde akseptet da Ole Ivars-låtene ble teater på Nationaltheatret?

– Det hjalp mye for akseptering av vår musikk og våre tekster. Vi har jo hatt våre kritikere, og jeg må jo, uten å hovere, si at det smakte godt.

Folk sier du er millionær – er du det?

– Jeg er 65 og har jobbet hardt hele livet. Huset er nedbetalt, og vi har et par biler. Men slik er det vel stelt med de fleste på min alder. Men jeg må innrømme at jeg ikke behøver å snu på skillingen.

Hva er du opptatt av nå?

– Å få logistikken til å gå opp. Jeg må bli ferdig med noe komponering, det er noen spillejobber og familieturer og ferier skal passe inn. Men jeg må si jeg er god til å få kabalen til å gå opp.

Hva betyr sommeren for deg?

– Jeg gleder meg alltid til sommeren. Sommeren betyr avslapping med familien, noen spillejobber på festivaler og ikke minst ferie med småturer hit og dit.

Hva og hvor er ditt optimale feriested?

– Jeg er veldig glad i Spania. Det er et flott land. Der er det forholdsvis trygt. Det skjer så mye fæl terrorisme rundt om i verden. Vi har et feriehus der nede, men vi er der altfor sjelden. Vi har vært der en tur i sommer. Og så har jeg et sted jeg har besøkt tre ganger i mitt liv. Dit vil jeg tilbake. Det er St. Wolgang i Salzkammergut. Det er nesten ubeskrivelig vakkert sted.

Sommerens ferieplaner?

– Vi har vært i Spania, og så skal vi ta noen dager i campingvogna i Sunne i Sverige. Der har vi hatt vogn i mange år. Det var vel der jeg hentet inspirasjon til å skrive Kongen av campingplassen.

Hva foretrekker du på menyen i sommer?

– Sushi eller grillmat.

Har du et spesielt sommerminne du vil dele med leserne?

– Det må være en fisketur med familien til Morgedal da jeg var guttunge. Jeg er veldig glad i å fiske, og da fikk jeg eventyrlig mange ørreter. Jeg tredde de på en kvist og var veldig stolt da jeg viste fangsten fram til mamma og pappa.

Hvor bader du helst?

– Jeg bader helst i dusjen, jeg.

Beste sommersang?

– Sven-Ingvars Juninatten med Sven-Erik Magnusson som vokalist. Han var min venn, og det var leit da han døde tidligere i år.

Hva var din første sommerjobb?

– Det var på Ecco-bakeriet på Kløfta. På to måneder tjente jeg 700 kroner. Det var enten i 1965 eller året etter.

Hvilken kjent person ville du helst vært strandet på en øde øy med?

– Kong Harald! Han er en fantastisk mann. Og jeg regner med at vi ville bli raskt reddet. Alle midler ville bli satt inn i letningen etter kongen. Hvis ikke han er aktuell og jeg skal være der lenge, må det bli kona mi Pia.

Sju kjappe

1. Leser?  Mye nyheter på Ipad og Wikipedia og Google.

2. Blir flau av? Fint lite, men det er ganske flaut når jeg står og synger og glemmer teksten. 

3. Liker å spise? Shushi

4. Redd for? At noe fælt skal skje med de jeg er glad i.

5. Er avhengig av? Musikk og variasjon i livet. 

6. God til å? Skrive musikk.

7. Drømmer om? Ikke så mye lenger, men ønsker meg 10 til 15 gode år til. 

Fakta

Navn: William Kristoffersen

Alder: 65

Bosted: Råholt

Familie: Kona Pia og to felles barn. To barn fra før.

Er: Musiker

Interesser: Å samle på utenlandske mynter.

Aktuell med: Jag trodde änglarna fanns

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no