17. jun
MARATONMARSJ. Bjørn Tore Kronen Taranger er vant til å løpe maraton, men da uten korpsuniform og skarptromme på magen. FOTO: Bjørn Hytjanstorp
 
Lader opp til 17.mai med å marsjerer 200 kilometer

Publisert: 16.mai.2017 11:30
Oppdatert: 16.mai.2017 11:52

Torsdag finpusset Søndre Eidsvoll skolekorps, Vilberg skolekorps og Eidsvold Værk Musikkorps formen før nasjonaldagen. Marsjerende over Carsten Ankers Bro på Eidsvoll Verk var det en korpskledd trommeslager iført oransje joggesko som ledet an og vakte oppmerksomhet.

Mannen er Bjørn Tore Kronen Taranger, musiker og maratonløper, fra Bergen. Mandag i forrige uke la han ut på en helt spesiell langtur. Iført full korpsuniform og skarptromme på magen skal han spille og marsjere 200 kilometer fra Lillehammer til Oslo, med mål om å rekke frem til 17. mai. Torsdag hadde han marsjert seg til Eidsvoll, deretter gikk etappen fra Eidsvoll til Lillestrøm.

Det var skomerket Scholl som utfordret Kronen Taranger til å gjøre stuntet, og siden han elsker utfordringer så tok bergenseren den på strak arm.

Han er vant til å tilbakelegge lange distanser. Han ble blant annet norgesmester på Bislett i 2015, og løp da 25 mil på 24 timer.

– Jeg er vant til å slå rekorder, men dette er helt nytt for meg. Jeg har aldri gått så langt i korpsuniform og med en tromme, sier Kronen Taranger i en pressemelding.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no