19. nov
UREDDE UNGER: Når balansekunstner Eskil Rønningsbakken (bak) har sommerskole er lek, spenst og balanse viktige faktorer. Josefine Spjeld liker seg i «gardinene».
 
Lærte akrobatikk på sommerskole med berømt balansekunstner
– Jeg har lært meg baklengs salto. Det har jeg ikke klart før, stråler Josefine Spjeld (12). Hun har vært med på Eskil Rønningsbakkens sommerskole i Eidsvollhallen.

Publisert: 17.jul.2018 17:30
Oppdatert: 17.jul.2018 17:39

Sammen med rundt 20 andre barn har Josefine lært seg de mest intrikate og myke øvelsene. Det er første gang den verdenskjente balansekunstneren Eskil Rønningsbakken har sommerskole i Eidsvoll – og det ble en suksess.

– Ungene er ivrige på å lære seg alt, egentlig, sier Eskil.

STÅ LENGER PÅ HODET

Mens Josefine har lært å slå baklengs salto, har Veronica Linås Harstad (snart 9) lært seg å stå lenger på hodet.

– Jeg kunne det før, og altså, men nå har jeg fått bedre balanse og kan stå enda lenger, forteller Veronica, som slettes ikke er uvant med å tøye seg i alle varianter.

– Jeg turner på Eidsvold Turn. Det har jeg gjort i to, eller var det kanskje tre, år, som hadde veldig lyst til å gå på Eskils sommerskole.

Det er første gang Eskil har sommerskole på Øvre Romerike, men han har i mange år hatt et slikt tilbud over hele Sør-Norge.

– Det startet på Karmøy for 17 år siden, og nå har jeg både skoler og camper over hele den sørlige delen av landet, forteller balansekunstneren, som også har bodd noen år i Eidsvoll.

Forrige uke var det rundt 20 barn i alderen fra fem til 12 som balanserte, hoppet og løp seg over gulvet i Eidsvollhallen.

- Ungene er framtida vår

– Aldersspennet er stort, men det har vi løst ved å dele ungene inn i to grupper. Alle skal kunne delta og vi skal gi alle noe nytt å lære. Det er et mål at alle skal ha det bra. Og så håper jeg alle kommer herfra uskadd. Det kan bli noen skrubbsår, men hittil har vi ikke hatt uhell, sier han.

– Hva er det som driver deg til å holde sommerskoler hele sommeren?
– Ungene er framtida vår. Det er godt å kunne gi noe videre. Da forsvinner ikke kunnskapen, sier balansekunstneren som er verdenskjent for sine stunts i store høyder uten sikring av noe slag.

– Du er 39 år. Har du fått et annet forhold til yrket ditt med alderen?
– Jeg gruer meg nok mer nå enn tidligere. Jeg forstår mer hva det innebærer. Det er noe helt annet nå enn når jeg var 18, 19 år, sier Eskil, som nylig har blitt far.

– Hva er det som er så fascinerende ved å stå på stoler hundrevis av meter over et juv?

– Jeg liker å sette mennesket inn i en større sammenheng. Jeg liker å se mennesket sårbart, hvor små vi er og hvor stort det som er rundt oss, er. Nå er jeg i gang med innspillingen av en dokumentar, så jeg gir meg ikke med det første, sier Eskil Rønningsbakken.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no