16. jul
KJÆRKOMMEN GAVE. Lions Club Ullensaker/Kløfta har gitt 125.000 kroner til nytt lydanlegg i Ullensaker kirke. Fra v: Ingrid Bakke, Lions, Terje Svendsen, Lions, Marit Ringereide, menighetsrådet, Wollert Krohn Hansen, kantor, Dene Støe, kirkeverge, og sokneprest Reidun Furuseth.
 
Lions bidrar med 125.000 kroner til nytt lydanlegg i Ullensaker kirke
KLØFTA. Nylig ble «sjekken» på 125.000 kroner over­rakt.

Publisert: 17.jun.2016 09:21
Oppdatert: 27.jan.2017 14:15

Lions Club Ullensaker/Kløfta har vagt å gi sin jubileumsgave til Ullensaker kirke.

- Vi har en stor og meget vakker kirke på Kløfta. Ullensaker kirke er en av de aller flotteste konsertkirkene i landet. Vår egen Lions-klubb har allerede arrangert et par meget fine konserter i denne kirken, men lyden er ikke optimal, sier Ingrid Bakke i Lions Club Ullensaker/Kløfta.

JUBILEUMSGAVE

Derfor valgte Lions-klubben å gi sin jubileumsgave til et nytt lydanlegg. Neste år fyller den lokale Lions-klubben 35 år, samtidig med at Lions International runder 100 år.

- Det er en drøm som nå går i oppfyllelse. Vi hadde ikke drømt om en sånn gave. Nå kan vi realisere et profesjonelt lydanlegg i en av de fineste konsertkirkene i Norge, sier kantor Wollert Krohn Hansen.

Han opplyser at et profesjonelt lydanlegg vil koste om lag 900.000 kroner, inkludert merverdiavgift.

SPARING OG INNSAMLINGER

- Vi har spart og samlet inn penger i tre år. Med gaven fra Lions og andre givere, og noe fra fellesrådet, kan vi nå gå til anskaffelse av et fullverdig konsertanlegg. Dette er ikke noe fellesrådet alene kunne klart å få til. Vi søkte Lions om støtte, men dette beløpet er skyhøyt over det vi søkte om. Jeg ble både rørt og skjelven da jeg fikk vite om dette, og tenkte at dette var for «gæli», sier Krohn Hansen.

Han mener anlegget skal kunne være på plass innen utgangen av dette året.

- GLEDER MEG TIL Å TA DET I BRUK

- Dette er en flott gave. Vi retter en stor takk til Lions. Anlegget vil også være i forbedring i forhold til tale i kirken. Nå når vi alle i alle kirkelige seremonier. Det er spesielt fint for dem med nedsatt hørsel. Veldig mange får god nytte av anlegget. Jeg gleder meg til å ta dette i bruk, sier sokneprest Reidun Furuseth.

Kirkeverge Dene Støe er også svært glad for Lions-gaven.

- Dette er storveies. Ullensaker kirke er en kjempekrevende lokale i forhold til akustikk og lyd, så dette er kjempeflott, sier Støe.

- NOE MANGE VI HA NYTTE AV

Påtroppende president i Lions Club Ullensaker/Kløfta, Terje Svendsen, over­rakte den symbolske sjekken til kantor Wollert Krohn Hansen på kirketrappa.

- Det er viktig å få på plass et godt lydanlegg i kirken. Vi tok opp på et medlemsmøte hva vår jubileumsgave skulle gå til. Vi endte opp med å gi gaven til kirken. Gavens kal være myntet på det lokale samfunnet, og et nytt lydanlegg er noe mange vil ha stor nytte av, sier Svendsen.

En del av gaven er inntekter nettopp fra konserter som Lions har arrangert med Magnolia Jazzband i Ullensaker kirke.

LES OGSÅ: Brukte juletrær ga 40.000 kroner i Lions-kassa

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no