21. jul
FLAGGET TIL TOPPS. Sammen med sin faste makker Vidar «Piters» Pettersen inviterte Tom Stalsberg til den fjerde lysbildeforestillingen på ett år.
 
Lokalhistorikk i bilde-, lyd- og humorformat
RÅHOLT. Tom «Stabbe» Stalsberg og kompani trakk fullt hus med lysbildeshow - igjen.

Publisert: 09.jun.2017 18:30
Oppdatert: 09.jun.2017 19:59

Sammen med sin faste makker Vidar «Piters» Pettersen inviterte Stalsberg til den fjerde lysbildeforestillingen på ett år. Tidligere har Søndre Samfund og Festiviteten blitt brukt, denne gangen var auditoriet på Råholt ungdomsskole manesjen til de gamle traverne.

Glimt fra Stabbes rikholdige arkiv ble supplert med bilder fra blant andre Yngve Søberg, Bjørn Hytjanstorp og Tore Sandahl. Sistnevnte ble humoristisk presentert av Stalsberg: «Tore er en fotokunstner - som også kan ta gode bilder».

UNDERFUNDIGE BETRAKTNINGER

Svart-hvitt-bilder av mennesker og steder fra lokalområdet ble krydret på Stabbes egne, underfundige måte. For å nevne et eksempel: to bilder av mangeårig dommer og trener i EIF, Rolf Madsen. På første bilde var Madsen avbildet på Eidsvold Stadion i dommerdrakt – det andre på gamle Nebbenes i 17. mai-dress, med et glass pils på bordet. Tilhørende bildetekst: Ut med dommeren – inn med halvliteren!

– ENESTÅENDE OG PROFESJONELT

Det er tydelig at Stabbe og Piters har funnet en oppskrift som fenger:

– Jeg hadde gledet meg som en unge til dette. Forestillingen var helt enestående – og utrolig profesjonelt utført, sier Erik Engebretsen, i lokalhistorisk ånd bedre kjent som «Spøker’n». Han er bosatt i Oslo, men sier han alltid understreker stoltheten av å komme fra grunnlovsbygda.

– Disse gutta trenger nesten ikke å reklamere for showene sine, dét ordnes på folkemunne, fastslår «Spøker’n».

MUSIKALSK LOKALPATRIOT

Kveldens musikalske medsammensvorne var Stian Carstensen – en herre som neppe skulle trenge noen nærmere presentasjon. På scenen hadde han med seg den prisvinnende fiolinisten Ola Kvernberg, som tilfeldigvis var på besøk hos Carstensen i forbindelse med albuminnspilling. Sammen fikk de i oppgave av Stalsberg å tolke flere av bildene som ble fremvist. Dette gjorde de til gagns, med imponerende samspill og sedvanlig humoristisk snert. Carstensen kom også med verbale innspill til stor latter fra salen.

– Jeg er jo lokalpatriot og vel så det. Det er veldig moro å få være med på dette, sier Carstensen til EUB.

– Dessuten er det koselig å mimre litt - og jeg tror det er bra for hjernen å bli påminnet om hvordan det var her før, sier multimusikeren om hvorfor konseptet har slått så godt an hos eidsvollingene.

Carstensen og Kvernberg fikk også besøk på scenen. Vegard Storbråten Øye, for øvrig denne avisens nyhetsredaktør, er også kjent som en svært habil torader-spiller. Sammen fikk trioen det til å rykke i danseføttene til en nærmest fullsatt sal.

NYTT SHOW

Selv er Vidar Pettersen og Tom Stalsberg glade for at publikum fortsetter å møte opp. Nå blir neste stopp på «turneen» Sundets storstue – Panorama.

– Vi tar sikte på å ha en ny forestilling i Sundet til høsten. Det er på tide å gi noe til de helsikes folka der nede også, sier Tom Stalsberg på ekte Stabbe-vis.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
MULTITALENT. Stian Carstensen briljerte på både trekkspill og banjo. I tillegg skapte han mye latter i salen med sine kommentarer og innspill.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no