22. apr
BRONSE: Det ble tredjeplass til Nannestad Olympiske leker, av Hennie Kristine Holmgren, Anders Jahr Nannestad, Emilie Oxholm Landa, Silje Lunde og Fredrik Synnestvedt Tschudi.
 
Lykkegründerne
Nannestad ungdomsskole stakk av med tredjeplassen i Demokraticamp 2018 for sin idé om å spre lykke i lokalmiljøet med egne Olympiske Leker.

Publisert: 17.mar.2018 12:00
Oppdatert: 17.mar.2018 09:28

Demokraticamp 2018 er et samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap, Eidsvoll 1814 og alle kommunene på Øvre Romerike.

Finalen ble onsdag avholdt i Eidsvollsbygningen. Her skulle ungdom fra hele Øvre Romerike vise fram hver sin gründeridé for å bringe bærekraftig lykke til samfunnet – et tema bestemt av Eidsvoll 1814.

– Det er noe med at ungdommene har andre løsninger enn oss. I et demokrati mangler de stemmerett, og vi har lyst til at de også skal bli hørt, forteller Eline B. Lorentzen, museumspedagog ved Eidsvoll 1814.

Tredjeplass

112 elever var med på arrangementet, fordelt på 22 grupper fra 11 skoler. Alle gruppene hadde fire minutter hver på å imponere juryen, bestående av blant annet alle kommunens ordførere.

Da det hele var over, satt Nannestad ungdomsskole igjen med tredjeplassen. Deres forslag var å arrangere Olympiske Leker for lokalbefolkningen i Nannestad, og da spesielt for personer mellom 6 og 18 år. De håper at deres idé kan bli en realitet.

– Det er ganske enkelt å få det til, sier Hennie Kristine Holmgren Braate, en av åttendeklassingene fra Nannestad.

Foreløpig har ikke ungdommene noen store planer for de 1000 premiekronene, men har en fornuftig tanke.

– Vi skal spare dem til vi plutselig trenger dem en dag, sier Emilie Oxholm Landa.

Annerledes læring

Demokraticamp er litt annerledes enn vanlig skole. Ungt Entreprenørskap håper å stimulere andre deler av hjernen, enn den de bruker på skolen til vanlig.

– Her er det ingen fasit, men de skal komme opp med en løsning på en problemstilling selv, og overbevise juryen. Elevene har gjort alt sjøl, og ikke fått noe opplæring på forhånd, bare veiledning av lærerne underveis, forklarer John Obstfelder i Ungt Entreprenørskap.

Elevene syns det var morsomt å få være med på Demokraticamp.

– Det er ganske kjedelig med timer, så det er gøy å gjøre noe annet, sier Silje Lunde.

Pallplasseringer

Førsteplassen gikk til Runni ungdomsskole fra Nes, som hadde valgt konsekvenser av kroppspress som tema.

Andreplassen var det Vesong ungdomsskole fra Ullensaker som stakk av med. Deres bidrag var arbeidspraksis for ungdom, som skulle ha en nettside for å være et kontaktpunkt mellom kommunen og eldre.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no