26. mar
 
Målet med Sommerles er å få barn til å lese så mye de orker
EIDSVOLL. Biblioteket er med på den digitale lesekampanjen Sommerles.

Publisert: 07.jun.2017 18:00
Oppdatert: 07.jun.2017 18:05

– Sammen med barn fra over 300 andre kommuner kan alle barn i 1.-7. klasse i Eidsvoll fra 1. juni være med på Norges kuleste lesekampanje, opplyser Fanny Sandström Rødfoss ved Eidsvoll bibliotek i en pressemelding.

I fjor deltok over 200 kommuner og 31.000 barn, og Sommerles har vært en stor suksess gjennom flere år. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

– Vi gleder oss til årets kampanje! forteller barne- og ungdomsbibliotekar Nina Christine Gundersen.

– Sommerles er fantastisk fordi det er tilpasset alderen til den som deltar. Derfor kan alle oppleve å mestre lesing mens de samler XP og samler digitale trofeer i tillegg til faktiske premier. For barn mellom 0–5 år kan vi fortsatt tilby vår tradisjonelle sommerleskampanje hvor man registrerer alt man har lest gjennom sommeren på et leseskjema. Begge kampanjene avsluttes med iskremfest og underholdning den 26. august», forteller barne- og ungdomsbibliotekar Nina Christine Gundersen.

Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i perioden og får poeng for hver leste side.

FAKTA OM SOMMERLES

  • For barn i 1.-7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august.
  • Barna får også tilgang til en spesialskrevet fortelling skrevet av forfatter Mari Moen Holsve og kan løse oppgaver knyttet til denne.
  • I tillegg til poeng kan barna også gjøre seg fortjent til digitale trofeer, og premier som kan hentes på biblioteket.
  • Årets kampanje er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek, Telemark fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS.
 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no