14. nov
 
Mannen, ørkenen og dromedaren
Vil liker bilder som viser hverdagen slik den er.

Publisert: 21.jul.2018 06:00
Oppdatert: 21.jul.2018 08:21

Heidi Gabrielsen har vært på ferie i Marokko. Og det betyr naturligvis en tur ut i ørkenen. Der har hun klart, til tross for at dette høyst sannsynlig er en planlagt turisttur, å fotografere en dagligdags situasjon som vi falt for.

Vi liker nemlig bilder som ikke er for oppstilt eller for designet, og her har Heidi fanget et øyeblikk som på ingen måte er iscenesatt. Denne posituren kjenner nok alle som har gått med dromedarkaravaner i ørkenen – nemlig at både mennesker og dyr trenger hvile på sin ferd over de enorme sandslettene.

At vi ikke ser øynene til mannen som sitter der, gjør ikke noe i denne situasjonen. Vi aner at både han og dromedaren ser på noe utenfor bildekanten, på grunn av de bortvendte hodene at bildet blir så spennende. det høyt hevede dyrehodet gjør også sitt. Hadde begge sett rett inn i kameraet, tror vi bildet hadde blitt, ja, iscenesatt. Og dermed tapt seg.

Å glemme at man er turist gir ofte de beste bildene fra en ferie. Det handler bare om å ta øynene og tanken vekk fra stranda eller bassengkanten, og se hva som skjer rundt en. Da ligger motivene der på rekke og rad, og bare venter på dem som har med seg kameraet.

Men det gjelder å være diskret, og det ser det ut til at Heidi har vært her.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no