25. jun
MYKT: Arrangementet åpnet mykt med en flott framføring av Basket Case, av Green Day og Something like Olivia av John Mayor. Musikken ble framført av Morgan Lindholm (t.v.) og Didrik Løvlund, som har fått utvikle sine talent på School of Rock over flere år. Foto: Privat
 
Med fokus på mobbing i kulturhuset
School of Rock i Holter Kulturhus har i samarbeid med Metalheads against bullying arrangert temakveld med fokus på mobbing.

Publisert: 22.feb.2018 19:00
Oppdatert: 20.feb.2018 08:08

Andreas Andersen fra Metalheads against bullying fortalte sin historie om hvordan han har blitt systematisk mobbet gjennom hele skolegangen.

– SI IFRA

– Han ble født døv og har kjempet seg opp og fram tross alle odds, og det var sterkt å høre hans triste historie om hvordan skolesystemet har sviktet han og hans brødre. Tross alt var lyspunktet at han har klart å gjøre dette til noe konstruktivt, gjennom å dele sin historie til ettertanke for andre som vil høre på. Aller viktigst var budskapet om at barn som blir plaget må si ifra, og ikke minst søke hjelp, sier Lise Schive Nordeng fra School of Rock.

GODE SAMTALER

Etter foredraget samlet gjestene seg i kulturkafeen på galleriet og snakket sammen.

– Der ble det mange gode samtaler om utenforskap og hvordan vi alle kan bli flinkere til å inkludere og akseptere hverandre, sier Schive Nordeng.

Det var et godt oppmøte, om lag 50 gjester i Holter kulturhus, på temakvelden som var den første i rekken.

– Arrangementskomiteen har lyst til å arrangere flere slike kvelder. Holter kulturhus ønsker å være et sted for god kultur, og det er rørende å se at vi får til dette gjennom slike arrangementer. Når barn, ungdom og voksne samles i avslappende og uformelle omgivelser blir det tid til de gode – og viktige – samtalene. Her møtes alle mennesketyper og har det hyggelig sammen, sier Schive Nordeng.

FLERE TEMAKVELDER

Neste temakveld blir 15. mars hvor blir det et foredrag av Harald Fossberg om hvordan Black metal miljøet i Norge utviklet seg i en tidsepoke kjemisk fritt for Internett og sosiale medier, ved hjelp av brev og demokassetter.

– Da blir det også mulighet til å kjøpe boka Nyanser av svart i signert utgave eller å få sin egen utgave signert av forfatteren, sier Schive Nordeng.

Lørdag i vinterferien blir det også arrangert en brettspillkveld i Holter kulturhus.

– Kulturhuset blomstrer, sier hun.

LES OGSÅ: Myke coverlåter og hard rock

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no