23. jul
 
Med høyfjellsstemning på hjemmebane
– Det er ikke noen vits å oppsøke tusenvis av folk når det er så flotte forhold her, sier Dag Engebretsen. Mange lokale startet påskeferien i løypene og bakkene i eget nabolag.

Publisert: 26.mar.2018 15:00
Oppdatert: 26.mar.2018 12:46

For mange er påsken nærmest synonymt med ski, og det så ut til at mange benyttet seg av mulighetene nærområdet tilbyr da EUB besøkte noen av de mange løypene og bakkene denne helga.

– Nå er vi med et av barnebarna som er så ivrig, og før var vi her mye med egne barn, forklarer ekteparet Bente og Bjørn Støverud.

De brukte formiddagen i bakkene ved Nannestad skisenter, og kunne fortelle at de mest sannsynlig vil tilbringe store deler av påsken med både alpin og langrennsski på beina.

FINE SKILØYPER

– Det er så fine skiløyper i området rundt Algarheim, og Ullensaker kommune fortjener virkelig ros for den flotte jobben de har gjort, sier ekteparet.

De ser fram til en rolig hjemmepåske med familie og venner, og håper at godværet holder seg så det kan bli mange fine skiopplevelser.

–Jeg reiser en del i forbindelse med jobb, og synes det er godt å slappe av i hjemlige omgivelser i påsken, forteller Bjørn.

FLOTT TILBUD

Det var ikke bare fine forhold i selve bakken, og enkelte av de voksne benyttet muligheten til å slappe av i sola og overlot skikjøringen til barna.

– Jeg er glad for at vi har bakken så nærme, og vi skal nok bruke noen dager her, sier Mælin Larsen.

– Det er ikke noen vits å oppsøke tusenvis av folk når det er så flotte forhold her, forklarer Dag Engebretsen.

De to er enige om at det er viktig å bruke de tilbudene som finnes i nærområdet, og påpeker at det finnes mange fine områder som gjerne brukes altfor lite enten man vil gå på ski eller kose seg med andre utendørsaktiviteter.

OPTIMALE FORHOLD

De gode forholdene i alpinbakken kommer imidlertid ikke av seg selv, og Glenn Olsen har lagt ned mange dugnadstimer for at folk skal nyte alpinbakken.

–Vi skal sørge for at det blir optimale bakker i løpet av påsken, og man trenger ikke reise langt til fjells for en god skiopplevelse, sier Olsen.

Han har ingen formening om hva besøkstallene kan bli, men håper at mange vil besøke skisenteret.

GODT BESØK VED SKIHYTTA

Det ser også ut til at det er gode muligheter for langrenn i løpet av påsken, og det var flere som hadde tatt turen til skihytta ved Ormlia. To av disse var Arne Christian Aasbø og sønnen Bjørn Berg Aasbø (2).

– Jeg gikk i den store og lille bakken, sier Bjørn.

Toåringen var godt fornøyd med dagens skitur, og ifølge Aasbø er det mye man kan finne på av aktiviteter.

– Vi får blant annet besøk av Bjørns tante og søskenbarn, så det blir nok både aking og basing i snøen hvis det fine været holder seg, sier han.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
MORSOMT. Venninnene Martine Mårtensson, Märta Østnor, Pernille Støen og Catalina Lorentzen Reyes syntes det var morsomt å tilbringe formiddagen på langrennsski.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no