24. jul
SJEF: Martin Næss fra Algarheim er sjef for UKA 2017 i Trondheim. Han har jobbet i to år for festivalen som starter 5. oktober.
 
Mer sjef enn student
I to år har Martin Næss fra Algarheim vært sjef for jubileumsutgaven av studenteruka i Trondheim. Nå braker det løs.

Publisert: 27.sep.2017 15:00
Oppdatert: 27.sep.2017 12:55

Som sjef for den sagnomsuste UKA har Næss hatt hendene fulle. Så fulle at han bruker lengre tid på studiene enn vanlig.

– Ja, men det er verdt det. Denne jobben tilsvarer i alle fall en bachelor i ledelse, ler Næss.

ANNETHVERT ÅR

UKA er navnet på studenteruka i Trondheim. Den arrangeres annethvert år, som en stor festival som omfavner hele byen og folkene som bor der – studenter eller ei. Årets utgave starter onsdag 4. oktober, og på det nesten en måned lange programmet står flere konserter og oppsettinger, inkludert den berømte studentrevyen. Og i år er det ekstra spesielt: Det er 100 år siden den første «Uka» ble arrangert. Martin Næss har jobbet siden 2015 med å få alt på plass, som øverste sjef for arrangementet. Han startet alene, men har bygget opp organisasjonen. Nå er det over 1700 frivillige som jobber for at de nesten fire ukene med moro blir en suksess.

– Det fungerer sånn at det velges nye folk for hver «uke». Det vil si at hvert kull jobber i to år. Når årets «Uka» er ferdig i slutten av oktober, velges en ny sjef, som plukker sine folk, og som skal arrangere neste festival om to år, sier Martin Næss.

Selv studerer han «industriell økonomi» og sikter mot å bli sivilingeniør, men bruker lengre tid enn planlagt.

– Akkurat nå er jeg ikke på noen forelesninger i det hele tatt. Men jeg er veldig flink til å lese på egen hånd. Når det er sagt klarer jeg ikke fire ingeniørfag i året, men tre. Dermed bruker jeg lengre tid, sier Næss, som sier at UKE-sjefsjobben er som å styre en normal bedrift.

– Dette har gitt meg unike erfaringer som jeg ikke ville fått noe annet sted. Det er helt klart en erfaring jeg kommer til å skrive ned på CV-en, sier han.

FRA JESSHEIM VIDEREGÅENDE

Da Martin Næss sluttet på Jessheim videregående våren 2012 og så fram mot studier i Trondheim, var han fast bestemt på å delta i studentmiljøet i trønderhovedstaden. Som sagt så gjort. Med erfaring fra russerevyen på Jessheim, kom han fort inn i miljøet.

– Før «Uka» i 2015 var jeg revysjef. Det ga mersmak, og jeg bestemte meg for å satse alt og gå for å bli sjef, sier Næss.

Det er en nervepirrende affære å være sjefs-kandidat. Valget foregår på den måten at hver kandidat må presentere seg selv på scenen på studenten, framlegge programmet sitt og planen sin for den neste festivalen. Deretter skal de mange hundre tilhørerne avgi stemme. For 2017-festivalen var det fem søkere til jobben.

– VANVITTIG BOOST

Martin Næss erkjenner at det var godt for selvtilliten å bli valgt.

– Det var utrolig moro å bli stemt fram av så mange. Jeg gikk løs på jobben med veldig mye energi, sier Næss.

Nå ser han fram til å vise fram programmet, og aller mest revyen.

– Jeg er sikker på at programmet er veldig bra. Og om jeg skal trekke fram en ting må det være revyen. Og så gleder jeg meg til å få besøk av familie og venner som kommer på besøk, sier Martin Næss.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no