17. sep
TRIVES. I sitt atelier hjemme på loftet trives Mette Johansen godt når hun kan «gjemme seg» for å stenge tankene ute.
 
Mette Johansen: - Når jeg maler kobler jeg ut hverdagen
EIDSVOLL. Mette Johansen (61) trives i sitt atelier. Der kobler hun ut hverdagen. - Å male bilder er en fin måte å ikke tenke på, sier hun.

Publisert: 10.feb.2017 09:49
Oppdatert: 01.mar.2017 11:10

- Jeg har hatt et veldig aktivt og travelt liv. Når jeg nå er blitt litt eldre har jeg fått mer ro, og litt mer fritid, og når jeg maler kobler jeg ut hverdagen. Da behøver jeg ikke å tenke. Å male bilder er en fin måte å ikke tenke på. Jeg planlegger ikke mine bilder. Det som skjer det skjer. Det handler om det jeg føler. Jeg bare leker meg og ser hva det blir, sier Johansen.

STOR HOBBY

Malerinteressen har hun hatt en stund, men for et års tid siden startet hun for alvor med det som er blitt hennes store hobby.

- Jeg er opptatt av de visuelle. Min mor likte også å male bilder, og jeg ble med henne på malekurs hos Tore Nyholt for sju-åtte år siden. Da lærte vi å male figurativt, men abstrakt er nok mer meg. Det gjør ikke noe om et bilde blir litt dårlig i starten. Da bare holder jeg på til jeg er fornøyd. Målet mitt er at jeg selv skal synes det er fint. Jeg har også fått mange positive tilbakemeldinger fra andre som liker mine bilder, og det er selvsagt hyggelig, sier Johansen.

Hun var til å begynne med skeptisk til å vise fram sine bilder.

- Men da jeg omsider la ut et foto av et maleri på Facebook fikk jeg så mange positive tilbakemeldinger at jeg tenkte at da kan jeg jo legge ut flere. Og flere hyggelige tilbakemeldinger har det blitt, forteller Johansen.

Sin første utstilling hadde hun på julemessa i Bjerke velhus.

- Da fikk jeg til og med solgt et bilde. Det kunne sikkert vært artig og hatt en utstilling i et galleri en gang også, sier hun.

LIKER «ALL» KUNST

Johansen forteller at hun ikke har noen bestemt kunstner hun er inspirert av.

- Jeg liker alt fra Pushwagner til Rembrandt. Jeg har bare funnet min egen stil. Inspirasjon finner jeg ofte på fjellet. Vi har hytte i Os i Østerdalen, og der er det flotte stemninger og farger, sier hun.

Kunstneren forteller at hun liker å uttrykke seg visuelt, og at hun prøvde litt først med foto.

- Men det var ikke greia for meg. Dermed ble det maling. Det har tatt litt av, men det er innmari moro. Jeg er blitt hekta på. Dette er noe jeg håper jeg kan holde på med som pensjonist. Det er viktig å ha noe å holde på med når man blir eldre, sier Johansen.

Hun benytter akrylmaling, og både brede pensler og sparkler for å overføre sitt indre til lerretet, men også av og til også innslag av både sølvpapir i avispapir som gir spennende effekter.

Johansen er utdannet sykepleier, og har jobbet mange år i helsevesenet, blant annet som styrer på Østre Toten sykehjem og som lærer på sykepleierskolen på Gjøvik. Hun jobbet også som leder på Feiring aldershjem og Fagerli ventemottak. I sju år jobbet hun i grensekontrollen på Oslo Lufthavn, og var også i et års tid medlem av kommunestyret for Ap i Nannestad, hvor hun er født og oppvokst, fram til hun flyttet ut av kommunen. I dag jobber hun med ressursstyring hos Ahus.

- Etter et aktivt og hardt arbeidsliv ser jeg maling som noe fint å roe ned med når jeg blir pensjonist, sier hun.

Hun har også barn og barnebarn å bruke pensjonisttilværelsen på, når den en gang kommer.

LES OGSÅ: Arne Ekeland er den største etter Munch

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no