17. jul
MINNER: Fredag 13. april blir det møte med gamle gjenstander på Gjestad dag- og aktivitetssenter. Foto: Museet
 
Mimring om gamle gjenstander på Gjestad
13. april arrangerer Ullensaker museum Møte med minner der beboere og besøkende kan komme innom på Gjestad dag- og aktivitetssenter og mimre om gamle gjenstander.

Publisert: 26.mar.2018 06:00
Oppdatert: 18.mar.2018 08:14

– Vi hadde dette arrangementet, da på en annen institusjon, for første gang i fjor, og det ble så vellykket at vi kjører det i år også, sier Kim Chi Thi Pham, fagkonsulent ved Ullensaker museum, Skedsmo bygdemuseum og Eidsvoll museum.

Hun forteller at Møte med Minner er et konsept som er utviklet av museene for å gi demenspasienter på sykehjem en mulighet til å gjenkjenne ting fra sitt liv.

– Ullensaker museum videreutvikler dette litt, ved å ta med seg gjenstander og bilder ut av museet til forskjellige institusjoner. Denne gangen besøker vi Gjestad dag- og aktivitetssenter på Jessheim. Vi vil skape en hyggelig og uformell setting hvor beboerne og besøkende kan få se en miniutstilling med bilder og gjenstander, som de forhåpentligvis vil kjenne igjen og ha glede av å mimre om. Disse vil bli plassert i kafeen, hvor alle som ønsker kan komme bort å ta en titt, og det er folk fra museet til stede for å samtale om det de ser, sier Pham.

LES OGSÅ: Søskenparet har åpnet eget gårdsmuseum

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no