13. nov
MORSDAGSKAKE. Vaffelkake, enkelt og godt! Gratulerer med dagen til alle mødre!
 
Mor forventer kake i morgen: Bake, kake, vaffel!
MORSDAG. Mine har fått høre det; det er morsdag i morgen. Dagen vi mødre skal hylles med frokost på senga, ekstra gode klemmer, og kanskje en kake - jeg foreslår en vaffelkake.

Publisert: 10.feb.2017 16:47
Oppdatert: 01.mar.2017 11:10

En vaffel en noe av det mest spennende jeg vet om, for den kan forvandles til nesten alt i matveien. Den er frokost om du serverer den med sprøstekt bacon og eggerøre. Den er lunsj om du lager den med grovt mel og serverer den med salat og røkelaks, eller den kan være digg helgemat om du fyller den med blåskimmelost og fenalår og steker den dobbelt. Den kan deles opp i hjerter og serveres med skagenrøre som små appetittvekkere eller den kan enkelt bli en variant av en slags bløtkake, som denne. Vi har fortjent det. Vi som er det, Dagbladet-journalist Trude Lorentzen skrev så passende, de usynlige folka. De som får ting til skje. Vi tryller fram matpakker, plaster på såret, bursdagskaker, trøstende klemmer, stolte ord, formaninger, og tilbake til stolte ord og kjærlighetserklæringer. Vi er vaskehjelp, drosjesjåfør, heiagjeng, kokk, konditor, professor, bedre enn Google, sykepleier, kostymemaker, et tålmodig publikum når det settes opp små, men lange teateroppsetninger med ville kostymer og lite manus, og vi er organisatoren når klesskapet må omorganiseres etter kostymejakten.

Så da er det bare å sette vaffelpressa i gang. Her skal det vaffelbakes!

Vaffelkake

Du trenger:

(1 porsjon gir ca. 8 vafler.)

* 4 dl hvetemel * 5 ss sukker * 1 ts bakepulver * 1 ts malt kardemomme * 4 dl melk * 5 stk. egg * 100 g smeltet smør * 3 dl kremfløte * 1 ss sukker * 150 gram friske bær, som blåbær og bringebær

Slik gjør du:

1. Smelt smør.

2. Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.

3. Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. La røren stå og svelle i rundt 30 minutter.

4. Stek vaflene og la dem avkjøle på rist.

5. Pisk krem med sukker.

6. Legg vafler, krem og bær lagvis til en stabel.

Topp med friske bær og gjerne revet sjokolade.

FLERE KAKER FRA ODA

Ostekake og brownie! Dobbelt kakelykke

Glutenfritt: Saftig mandelkake helt uten mel

Det er aldri feil med sjokoladekake: Denne kaken forsvinner på et blunk

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no