18. jul
GJENSTANDER. Det blir både ting og bilder som personer med demens kan kjenne igjen når Ullensaker museum arrangerer Møte med Minner på Gystadmyr- bo og aktivitetssenter onsdag 5. april. Foto: Ullensaker museum
 
Møter med minner for demenspasienter
ULLENSAKER. Onsdag 5. april arrangerer Ullensaker museum Møte med Minner på Gystadmyr bo- og aktivitetssenter.

Publisert: 30.mar.2017 08:00
Oppdatert: 30.mar.2017 09:19

Dette et konsept som er utviklet av museene for å gi demenspasienter på sykehjem en mulighet til å gjenkjenne ting fra sitt liv.

– Ullensaker museum videreutvikler dette litt, ved å ta med seg gjenstander og bilder fra museet. Første stopp er Gystadmyr bo- og aktivitetssenter. Vi vil skape en hyggelig og uformell setting hvor beboerne og besøkende kan få se en miniutstilling med bilder og gjenstander. Forhåpentligvis vil kjenne igjen og ha glede av å mimre om, sier Kim Chi Pham, førstekonsulent hos Museene i Akershus.

Hun opplyser at gjenstander og bilder vil bli plassert i et hjørne i felleskantina, hvor alle som ønsker det kan komme bort og ta en titt.

– Det er representanter fra museet til stede for å samtale om det de ser. Litt musikk vil vi også ta med. Noen av gjenstandene vil det også være mulig å ta på og bruke, sier Pham.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no