19. apr
I FINALEN. Jørgen Holst-Larsen deltok på audition til MGPjr med sangen «Vi to?». Foto: Anne Liv Ekroll/NRK
 
Musikktalentet fra Råholt gikk videre til MGPjr-finalen
OSLO/RÅHOLT. Jørgen Holst-Larsen (13) er i finalen i årets Melodi Grand Prix Junior.

Publisert: 26.mai.2016 15:09
Oppdatert: 27.jan.2017 14:11

Da Jørgen Holst-Larsen høsten 2015 vant Eidsvollskolenes Melodi Grand Prix, sang han My Hope for the Future. Låta handlet om hans håp om å bli en stor stjerne, og et ønske om å være med å forandre verden. Sjansen for at han kan få til begge deler økte betraktelig denne torsdagen. Klokka 15.30 i dag offentliggjorde NRK hvem som går videre til finalen i Melodi Grand Prix Junior. Og blant de utvalgte var ingen ringere enn Jørgen Holst-Larsen.

Tidligere denne måneden fikk Holst-Larsen tildelt Drømmestipendet.

Slik oppsummerer NRK 13-åringen fra Råholt:

«Jørgen (13) danset i MGPjr i fjor, og han har danset for Marcus og Martinus fram til nå. Han danser på Quick to ganger i uken, går til sangpedagog og spiller gitar i kulturskolen. Jørgen kommer, ikke overraskende, fra en musikalsk familie.»

- MGPjr ønsker å feire barn og unge med musikk som hobby, sier prosjektleder for MGPjr, Eva Rutgerson Bie, i en pressemelding.

- Det er viktig at vi er en motvekt i en musikkbransje der det norske språk får mindre plass i populærutgivelser. Derfor er det et krav at man synger på norsk, nynorsk eller samisk, og det er gledelig at så mange av finalistene nok en gang velger å bruke dialekten sin i sangen, selv om det ikke er påkrevd.

Det har - nok en gang - vært rekordstor påmelding til MGPjr. NRK kan fortelle at det i år kom inn hele 1312 bidrag - nesten 600 mer enn i fjor.

Det er god geografisk spredning i årets finalister: Nærsnes, Råholt, Nordfjordeid, Mo i Rana, Langhus, Asker, Tromsø, Bodø, Lillestrøm og Stavanger er representert.

Den store finalen arrangeres i Oslo Spektrum lørdag 5. november.

LES OGSÅ: Jørgen spilte blues i kommunestyret

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no