25. jun
 
Mye å finne på i sommer
Det er mye som skjer på Øvre Romerike i sommer. Her er et utvalg av hva man kan oppleve.

Publisert: 10.jun.2019 10:00
Oppdatert: 10.jun.2019 10:07

Selv om det meste går i sommermodus er juni, juli og august full aktiviteter på Øvre Romerike. Vi har prøvd å samle dem, men hvis du vet om noe vi ikke har med her, send en epost til stine@eub.no med evnefelt «hva skjer i sommer» med info og gjerne bilder av arrangementet. 

7. juni:

«Prøv med et smil», Panorama Eidsvoll. Eidsvoll amatørteater setter opp revy. De lover mye humor og ironi og fengende musikalske innslag. Revyen har premiere 7. juni, men spilles også 11. juni, 13. juni, 14. juni, 20. juni og 21. juni.

Sommer LAN, Calypso Jessheim. Arrangeres i regi av New Eden Jessheim.

8. juni:

Kunstutstillingen «Utover» med Kunstskansen, Galleri Jessheim. Sommerutstilling ved kunstnere fra Blaker kunstskanse. Utstillingen henger oppe i hele sommer.

Rulleskishow, Jessheim sentrum. Etterpå blir det rulleskiafterparty hvor bandet Back in time spiller på Kulturbanken Kreti & Pleti.

Kulturkafé, Ullensaker kulturhus. Foredrag om livsglede, humor og latter ved Herdis Dyrvik. Det er frivilligsentralen som er arrangør.

9. juni:

Mjøsa rundt med start og mål i Feiring. Sykkelritt i variert terreng på riks- og fylkesveier som omkranser Mjøsa. Passer både for dem som vil ha noen utfordringer på sykkelsetet og for nybegynnere.

Gudstjeneste hvor den nye døpefonten i Eidsvoll kirke innvies.

12. juni:

Bokkafé om Østerrikegata på Gardermoen, Kløfta bibliotek. Formidler Åse Mørk ved Ullensaker museum forteller historier fra Gardermoen og synger gamle, kjente viser akkompagnert av lirekasse.

Grillfest, Frivillighetens hus, Jessheim. Frivilligsentralen arrangerer grillfest. Det er gratis deltakelse og krever ingen forhåndspåmelding. Servering av mat, drikke, kake og kaffe.

13. juni:

Omvisning på Kauserud mølle i regi av Ullensaker historielag. Mølla har de siste årene gjennomgått en vesentlig restaurering. Inventarer forteller om en møllehistorie over et langt tidsrom.

Tur til Norsk vegmuseum og Norsk kjøretøyhistorisk museum, Øyer. Ullensaker frivilligsentral arrangerer turen. Forhåndspåmelding.

14. juni:

Rytmisk konsert med elever fra Eidsvoll kulturskole, Panorama, Eidsvoll.

Blueskonsert med Marius Lien, Munter Sport- og Gastro bar, Eidsvoll.

Rullatorfestivalen, Romsaasparken, Jessheim. Her er det tre løyper; rullatorløype, elektriske rullestoler og turløype. Det blir underholdning ved Tore Halvorsen. Arrangeres i regi av Ullensaker kommune ved fysio/ergo og Kultur og frivilligsentralen.

Sommerkonsert med Langset blandede kor, Langset kirke. Wollert Krohn Hansen og band bidrar på konserten. Koret ledes av Linn Asak Andersen.

14.–16. juni:

Nannestadfestivalen, Nannestad sentrum. Det er åpningskveld fredag 14. juni med trekkspillmusikk og show og party med bandet No Name. 15. juni er det festivaldag med blant annet politisk debatt, konsert med elever fra School of Rock, tivoli og stands.

Nannestad kulturskole har i år 50 års jubileum. Dette markerer de med å arrangere sambaparade i forbindelse med Nannestadfestivalen. Paraden starter ved hovedscenen bak museet, går opp fordi Rema og tivoliet til videregående skole og idrettsanleggene. Deretter følger de hovedveien opp til sykehjemmet og avslutter der med en korpskonsert.

På kvelden, 15. juni er det festivalkveld med variert musikk og bygdefest.

16. juni er det siste festivaldag med blant annet gudstjeneste, musikk og dans.

15. juni:

Jazzkafé, Kafé Henrik, Eidsvoll. Eidsvoll storband spiller. På programmet står blant annet latin- og salsamusikk med arrangementer fra blant annet Arturo Sandoval, Gordon Goodwin og Bob Mintzer.

Slagverkskonsert med Eidsvoll kulturskole, Råholt ungdomsskole.

De unges musikkafé, Kulturkafé Henrik, Eidsvoll. Elever fra Eidsvoll kulturskole opptrer.

Juniorgolfkurs for barn og unge i alderen 7–19 år, Ullensaker golfklubb. Arrangeres 15 og 16. juni. Dette er en del av aktivitetsprogram for barn og unge i Ullensaker kommune i sommer. Forhåndspåmelding.

Hundeoppvisning, Amfi Eidsvoll. Eidsvoll hundeklubb fyller år og markerer dette med en hundeoppvisning. Dette skjer på plenen mellom Amfi og Forberggården.

Kulturkafé, Ullensaker kulturhus. Kåsseri om Nordahl Grieg ved Hans Østeng.

Kirkejazz, Ullensaker kirke. Lars Frank, Wollert Krohn Hansen, Linnea Sundfær Haug, Ullensaker kirkekor, kammerkoret Kolon og Kløfta sangerlag opptrer.

Konsert med Jørn Hoel, Kaffedilla, Kløfta.

16. juni:

Opera og Oratiorum, Galleri Festiviteten, Eidsvoll. Det er Romerike vokalensemble som arrangerer denne konserten. Her får publikum oppleve udødelige kirkemusikkperler fra operaens og oriatioriens verden. De spiller blant annet musikk av Händel, Mendelssohn, Wagner og Verdi.

Guidet tur til Trandumskogen i regi av Ullensaker museum. Under andre verdenskrig foregikk det henrettelser i Trandumskogen i Ullensaker. 173 nordmenn, 15 russere og 6 briter ble henrettet og gravlagt i skogen.

Kirkekonsert, Eidsvoll kirke. Sigmund Mosbakk er avgangselev ved Eidsvoll kulturskole i år. Han spiller kirkeorgel, og 16. juni skal han holde konsert i Eidsvoll kirke.

Kunstutstilling, atelieret på Eidsvoll kulturskole, Badet kulturtun. Stipendelevene Elias Rokhaug og Thea Engeset ved visuell kunst ved Eidsvoll kulturskole stiller ut.

Sommerforestilling, Ullensaker kulturhus. Elever ved Ullensaker kulturskole opptrer.

Rundtur i Romeriksåsen/Holter allmenning. Turen tar cirka fire timer og rundturen er på cirka 15 kilometer. Arrangeres i regi av Ullensaker turlag.

Ullensaker hagelags årlige hagemarked, Kjos gård, Ullensaker.

Søndagslunsj, Frivillighetens hus, Ullensaker. Er du ensom eller sliter i hverdagen, kan man finne fellesskap her. Her spises det god mat og man sitter og prater sammen. Arrangeres i regi av Ullensaker Røde Kors.

Sommerkonsert med Eidsvoll janitsjarkorps og Hakadal janitsjar, Eidsvoll bygdetun.

19. juni:

Gåtur langs Den Wingerske kongeveg. Arrangeres i regi av Børge-Borgere. Det kreves ikke forhåndspåmelding. Turleder er Trond Skedsmo. Oppmøte ved Alfhallen, Borgen.

Bok-kaffe, Kløfta bibliotek. Servering av jordbær og is.

20. juni:

Silje Kjelsrud med band spiller på Kulturbanken Kreti & Pleti, Jessheim.

21. juni:

Vinsmaking på Kulturbanken Kreti & Pleti, Jessheim.

20. - 21. juni:

Sund-dager i Eidsvoll. W I Galleri og atelier ønsker bidrag til en kunstutstilling fra kunstnere fra Eidsvoll, Hurdal, Minnesund eller Feiring. Kunstverkene leveres inn 19. juni eller 20. juni. Kunstverkene skal stilles ut i W I Galleri og atelier i Sundet. Det blir kunstnerisk treff for alle deltakere, 20. juni.

22. juni:

Band- og låtskriverworkshop, Huset, Kløfta. Dette er en del aktivitetstilbudet for unge i Ullensaker kommune i sommer og det er Ullensaker kommune som står som arrangør. Krever forhåndspåmelding. Workshopen arrangeres 22. juni, 10. august, 11. august og 14. august er det opptreden på Jessheimdagene for dem som vil.

Gratis fiskedag for barn, Honsjøen, Nordåsen. Bjerke jeger- og fiskerforening tilbyr fiskedag for barn. Dette er en del av aktivitetstilbudet for unge i Nannestad i sommer. Ingen forhåndspåmelding kreves.

Kulturkafé, Ullensaker kulturhus. Om Nelson Mandela ved Odd Georg Murud.

21. og 22. juni:

Munter sommerfestival, Munter Sport & Gastro Bar. Fredag 21. juni blir det standup med Tommy Steine og Susann Laache.

Lørdag blir det trubadur hele dagen og utekonsert med Blodsbrødre på kvelden.

24. juni:

Pink Cup, Jessheim. Dette eren golfcup hvor man samler inn penger til brystkreftsaken. Arrangør er Ullensaker golfklubb.

24.–26. Juni:

Fotballskole, Jessheim stadion. Det er Ull/Kisa som er arrangør. Dette er en del av aktivitetstilbudet for unge i Ullensaker kommune i sommer. Forhåndspåmelding.

24.–27. juni:

Friidrettsskole, Jessheim friidrettsstadion. Dette er for gutter og jenter i alderen 7- 13 år og er i regi av Ull/Kisa IL. Dette er del av aktivitetstilbudet for unge i Ullensaker kommune i sommer. Forhåndspåmelding.

Fotballskole på Kløfta. Kløfta IL arrangerer fotballskole for årskullene 2007–2013. Dette er en del av aktivitetstilbudet for unge i Ullensaker kommune i sommer. Forhåndspåmelding.

Fotballskole, Bjerke Stadion, Nannestad. Fotballskole for barn mellom 6–12 år. Dette er en del av aktivitetstilbudet for barn og unge i Nannestad i sommer. Forhåndspåmelding.

24.–28. juni:

Dagrideleir, Viksvangen gård, Maura. Rideleir for barn og unge over 10 år. Dette er en del aktivitetstilbudet for barn og unge i Nannestad i sommer. Forhåndspåmelding.

25. – 27. juni:

Sommerdanseskole med Martin, Nannestad kommunehus. Danseskole for barn og unge fra 1.–7. trinn. Dette er en del av aktivitetstilbudet for barn og unge i Nannestad i sommer. Forhåndspåmelding.

Fotballskole, Holter stadion, Nannestad. Fotballskole for barn mellom 6–12 år. Dette er en del av aktivitetstilbudet for barn og unge i Nannestad i sommer. Forhåndspåmelding.

27. juni:

Dagstur til Liseberg. De ansatte ved Nannestad ungdomsklubb arrangerer tur til Liseberg for ungdom i alderen 13–18 år. Dette er en del av aktivitetstilbudet for unge i Nannestad i sommer. Forhåndspåmelding.

28.–30. juni:

YessFest 2019, Romsaasparken, Jessheim. Fredag kveld er det konsert med lokale artister og lørdag skal Diaz og OnklP holde konserter.

Gull & gråstein, Løntjernbråten gård, Gullverket i Eidsvoll. Lions Club Eidsvoll og Eidsvoll amatørteater presenterer familieforestillingen «Gull og gråstein». Dette er en forestilling om en familie som bor på gården, og om det livet og alvoret i Gullverket på begynnelsen av 1900-tallet. De setter opp fem forestillinger totalt.

29. juni:

Emil i Lønneberget, Romsaasparken, Jessheim. Romerike Musikkteaterskole setter opp teaterforestillingen Emil i Lønneberget. Forestillingen spilles 29. juni, 30. juni og 1. juli.

Kulturkafé, Ullensaker kulturhus. Roger Kristiansen framfører countryslagere fra 50 og 60-tallet.

30. juni:

Midtsommertur til Hersjøen. Oppmøte ved Mogreina skole. Turen er cirka 10 kilometer lang. Arrangeres i regi av Ullensaker turlag.

1.–4. juli:

Friluftsskole, Honsjøhytta i Nordåsen, Maura. Nannestad turlag arrangerer friluftsskole for barn fra 4.–7. trinn. Dette er en del av aktivitetstilbudet for barn og unge i Nannestad kommune i sommer. Forhåndspåmelding.

3. juli:

Sommerlunsjkonsert, Ullensaker kirke. Wollert Krohn-Hansen spiller orgel og flygel og tekstlesing av diakon Marianne Kraft.

6. juli:

Kulturkafé, Ullensaker kulturhus. Visesang ved Frode Johansen.

13. juli:

Kulturkafé, Ullensaker kulturhus. Kåseri ved Øyvind Staume. Han snakker om Johan Herman Wessel og hans liv og diktning.

20. juli:

Kulturkafé, Ullensaker kulturhus. Anders Stävarby synger viser fra den svenske visesangskatten.

27. juli:

Konsert med Rotlaus, Vikingegarden Maurenga, Nannestad.

Kulturkafé. Ullensaker kulturhus. «Pensjonistene til kamp», foredrag i regi av Norges pensjonistforbund.

28. juli- 2. august:

Ungdommens kulturleir for ungdom i Akershus i alderen 13 til 17 år, Follo folkehøgskole, Vestby.

30.-31. juli:

Agility, treningshallen ved Ullensaker kirke. Agility i regi av Stovner hundeklubb. Dette er en sommeraktivitetene til Ullensaker kommune. Forhåndspåmelding.

2.-4. august:

Jernverkshelga i Feiring, Feiring jernverk. Her er det muligheter for verksvandring på Feiring jernverk, gruvevandringer i St. Pauls gruve, og møte personer fra venneforeningen til Feiring jernverk som forteller om historien om Carsten Ankers lysthus på Kristenkollen. I tillegg vises forestillingen «Menn av malm, jenter av jern» opp. Målet med stykket er å gi publikum et innblikk av livet ved Feiring jernverk da det var i drift. «Her tas publikum tilbake til 1808. Ute i Europa raser Napoleonskrigene, det er uår med nattefrost og kornmangel. Isen ligger fortsatt på Mjøsa i mai og situasjonen for folk i Feiring jernverk og ved gruveplassene er vanskelig og til tider uutholdelig», står det på nettsiden til Jernverkshelga.

3. august:

Kulturkafé, Ullensaker kulturhus. Konsert med Håvard Svensrud og Kay Hartvigsen. De byr på franske stemninger i sitt repertoar.

8.–18. august:

Jessheimdagene, Jessheim sentrum. 8. august spiller Sol Heilo på Kulturbanken Kreti & Pleti. 9. august er det konsert med Ronny Aagren & His Blues Gumbo på Kulturbanken Kreti & Pleti.

10. august og 11. august er det markedsgate i Storgata.

10. august er det konsert med Rolling the Stones på Kulturbanken, Kreti & Pleti.

Vannvittige dager i Sundet, Eidsvoll. Keiino opptrer.

15. august spiller Eric Slim Zahl og Vazelina Bilopphøggers hver sine konserter på Jessheim torg.

16. august spiller Lissie, Bernhoft & The Fashion Bruises, Lo-Fi Voodoo og Onkel Tuka hver sine konserter på Jessheim torg.

17. august spiller Young Neils, Erlend Ropstad og de rotløse og Oslo Ess hver sine konserter på Jessheim torg.

10. august:

Kulturkafé, Ullensaker kulturhus. Treblåsertrioen Taffelpikene underholder.

Bryggedans, Bankplassen i Sundet, Eidsvoll. Det blir bryggedans og konserter med Byting og Sommartider.

11. august:

Historisk byvandring, Jessheim. Oppmøte ved Jessheim stasjon. Turen er på tre-fire kilometer. Arrangeres av Ullensaker turlag.

12.-15. august:

Fotballskole, Bjerke Stadion, Nannestad. Fotballskole for barn mellom 6–12 år. Dette er en del av aktivitetstilbudet for barn og unge i Nannestad i sommer. Forhåndspåmelding.

14.-16-. august:

Fotballskole, Nannestad kunstgress. Fotballskole for barn mellom 6–12 år. Dette er en del av aktivitetstilbudet for i unge i Nannestad i sommer. Forhåndspåmelding.

15. august:

Hagevandring og foredrag om samplatninger, Kjos gård, Ullensaker.

22. august:

Stand-up, Munter Sport & Gastro Bar. Zahid Ali har standup show denne kvelden.

23. august:

Råholtdagene, Råholt. Slagerkameratene synger allsang. Det blir også stort serveringstelt hvor DJ-en varmer opp. Staysman & Lazz spiller konsert.

25. august:

Åpen gård, Haug gård og Ulleren gård. Arrangør er Ullensaker bondelag og Ullensaker bygdeungdomslag.

Hele sommeren:

Spesialtilbud for barn og unge på Forsvarets flysamling hver onsdag i juni. Barn og unge får en brus og en vaffel eller en pølse inkludert i billetten. Dette er en del av aktivitetstilbudet for barn og unge i Ullensaker kommune i sommer.

Gratis golftrening for barn opp til 12 år fra 28. mai til 25. juni og i august, Miklagard golfklubb. Dette er en del av aktivitetsprogrammet for barn og unge i Ullensaker kommune i sommer.

New Eden Jessheim, Calypso Jessheim. Forening for folk fra 14 år og oppover som er interessert i anime, manga, cosplay, brettspill, kort og gaming. Klubbkvelder hver fredag.

Kunstutstilling i Kornmagasinet, Ullensaker museum. Aud Gunleiksruds kunstverk stilles ut i perioden 15. mai til 15. september.

«Romeriksbunaden- damask og franske knuter». Bunadsutstilling på Eidsvoll bygdetun, stilles ut i perioden juni til august.

Eidsvoll bygdetun, Hammerstad i Eidsvoll. Museet holder åpent alle dager unntatt mandager i perioden juni- august. Dette er landets største bygdetun med 29 bygninger som viser et bygdesamfunn fra 1700 og 1800-tallet.

Okkupasjonsmuseet, Eidsvoll bygdetun. Museet har åpent alle dager unntatt mandager i perioden juni-august. Her vises utstillinger om andre verdenskrig i Eidsvolltraktene.

St. Pauls gruve, Feiring jernverk og Carsten Ankers lysthus. Jernverket er åpent for turgåere året rundt. Smia og lysthuset er åpent ved arrangementer.

Hurdal historielags samlinger på Garssjøen skysstasjon holdes åpen noen timer på søndager fra slutten av juni til og med første søndag i begynnelsen av august.

Ullensaker museum, Ullensaker. Har i juni og i august åpent på lørdager og søndager. I juli er museet åpent kun på søndager. Museet har flere utstillinger. Blant annet en utstilling som er ny av året, og det er «I takt- en korpsutstilling for hele familien». Dette er en utstilling om korps i Ullensaker.

Museet Eidsvoll 1814 (Eidsvollsbygningen og Wergelands hus). I perioden 1. mai- 31. august har museet åpent alle dager. De tilbyr omvisninger i Eidsvollsbygningen og utstillingen «Bøkene som forandret verden», som gir et innblikk i bøkene som ga inspirasjon til de store revolusjonære omveltningene som la grunnlaget for vårt moderne samfunn. Utstillingen er en del av prosjektet Founding Fathers across the Atlantic og Eidsvoll 1814s bidrag bokåret 2019. For barna har museet aktiviteter hvor man kan lage insekter og blomsterarmbånd av hobbymaterialer, «Det var en gang- vandreteater», «Det var en gang en bondegård» som er en natursti om bondegården som lå ved Eidsvollsbygningen før.

Råholt bad, Råholt. De har begrensede åpningstider på pinseaften, første pinsedag og andre pinsedag. I perioden 24. juni til 18, august er det sommeråpningstider på badelandet. I perioden 12,-16. august er det hovedrengjøring på badet og i den perioden holdes badet stengt.

Skibladner. Fra 25. juni til 18. august kjører Skibladner hver dag, unntatt søndager. Dampskipet går til og fra Gjøvik med stopp i Eidsvoll, samt til og fra Gjøvik med stopp i Lillehammer.

Forsvarets flysamling har sommeråpent i juni, juli og august. Museet har åpent på lørdager og søndager. På Forsvarets flysamling er det fly og helikoptre utstilt. Her kan man få et innblikk i militært luftfartshistorie fra 1912 til nyere tid på Østlandets største flymuseum.

Sas-museet har åpent på tirsdager og søndager. På SAS Museet finner man blant annet utstillinger av uniformer gjennom tidene, flymodeller i alle mulige størrelser, historiske bilder, en flykabin, en flysimulator.

Bibliotekene arrangerer Sommerles. Dette er en digital lesekampanje for 1.–7. klasse fra 1. juni til 31. august. Mange av bibliotekene avslutter Sommerles med isfest på høsten.

Savner du noe i denne oversikten? Send en epost til stine@eub.no med evnefelt «hva skjer i sommer» med info og gjerne bilder av arrangementet. Vi prøver å oppdatere denne artikkelen fortløpende.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no