16. sep
UTE: Kinosjef Haakon Drage gleder seg til å fylle Jessheim torg med kinopublikum.
 
Nå er det en tradisjon
For tredje året på rad blir det utekino under Jessheimdagene.

Publisert: 12.aug.2017 09:00
Oppdatert: 11.aug.2017 13:48

I 2015 viste han Fast & Furious 7. I fjor ble det Burning, og på søndag er det klart for oppfølgeren, Burning 2. Kinosjef Haakon Drage gleder seg til å invitere kinopublikummet til Jessheim torg søndag kveld.

– Dette begynner å ligne en tradisjon?

– Jeg synes det er en tradisjon allerede i og med at dette blir den tredje forestillingen vår. Og mer skal det bli i årene framover. Det er noe eget å se film ute, og vi vil gjerne fortsette med konseptet. Alt skjer på storscenen der det blir spent opp et ti meter bredt kinolerret. Jeg er ikke helt sikker på hvor mange vi kan få inn på torget, men det er god plass til alle som vil se film, lover han.

SAMARBEID

Forestillingen er et samarbeid mellom Ullensaker kino og Jessheim Storsenter. Filmen er gratis og åpen for alle, også barn under aldersgrensen på seks år så lenge de er i følge med voksne.

– En familieforestilling, med andre ord?

– Ja, denne filmen passer for de aller fleste. Skulle vi vist film med 18-års grense måtte vi hatt inn kontrollører. Da blir det noe helt annet og mye å passe på, påpeker Drage.

– I fjor var dere litt uheldig med været a det kom regn under framvisningen. Hvordan blir været søndag?

– Jeg følger med alle værkanalene hele tiden, og de melder at søndag kveld ser bra ut. Det er selvsagt viktig med godt vær når man skal sitte ute og kose seg med film. Jeg har trua på at dette blir veldig bra.

Ifølge Drage er årets forestilling i tråd med konseptet fra de to første årene. Mye action og svidd gummi, med andre ord. og igjen får vi møte Roy Gundersen, denne gangen når han slipper ut av fengsel etter to år, for å ha deltatt i et ulovlig gatebilløp. Han er fast bestemt på å få livet sitt tilbake på skinner, for han har nådd bunnen, slått konkurs, og jobber på en bensinstasjon. det kan bare gå en vei for ham – oppover.

– Denne filmen treffer et bredt publikum, sier han.

KVELDSFORESTILLING

– Solen da, det bør jo være mørkt for å se filmen best mulig?

– På Jessheim går solen ned klokken 24.14 på søndag. Vi starter filmen noen minutter etter, så det skal gå bra. Og i timen før filmen blir det oppvarming med en DJ fra ungdomsklubben Calypso. Dette blir en veldig koselig kveld, påpeker kinosjefen.

Selv om det er meldt godt vær, kan det være lurt å kle seg godt eller ta med et teppe for å holde varmen i sommernatta.

Utsolgt ved forhåndssalget: 110 biler fylte plassen foran kinolerretet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no