25. jan
TOM KOMMER: 30. november kommer Tom Stalsberg til Panorama. I veska har han gamle glimt fra Sundet.
 
Nå også for «sundrampen»
Tom Stalsberg har flere ganger tatt innbyggerne i søndre Eidsvoll med til hjemtraktene den gangen verden var i svart/hvitt. Nå skal han ta «sundrampen» med tilbake til en svunnen tid.

Publisert: 26.nov.2017 21:00
Oppdatert: 24.nov.2017 12:43

– Vi burde ta flere bilder av hus og bygninger. Også de forsvinner, akkurat som folk, sier Tom.

Da han jobbet i EUB, den gangen Eidsvold Blad, tok han drøssevis av bilder både av bygninger og mennesker i og rundt Sundet. Det er disse han, sammen med teammate Vidar «Piters» Pettersen, skal lysbildeshowe med i Panorama 30. november.

FIRE UTSOLGTE HUS

Toms lysbildeshow i sørbygda har gått for fire utsolgte hus og minst 1000 mennesker. Han håper å fylle hver en kinostol i Panorama torsdag 30 november.

– Jeg har egentlig vært litt redd for at folk skal bli litt keie og leie av all denne mimringen. Men så har jeg fått flere henvendelser fra folk som bodde i Sund-området. Jeg har skannet og gått gjennom mange, mange bilder som er relatert til Sundet. Jeg har plukket ut 300 som vi skal vise på Panorama – 280 av dem er fra Sundet, forteller Tom, som fortsatt stopper og tar bilder av bygninger når han reker veglangs. Alle bildene han skal vise, er svart/hvitt fotografier.

– De er tatt fra 1979 og fram til 1986. Fargefilm var til fest – svart/hvitt til hverdags. Jeg tok bilder av folk på gata – folk som er borte nå. Jeg tok bilder av bygninger som er revet. Både mennesker og hus var annerledes enn i dag. Nå er de historie, sier Tom.

REAKSJONER FRA SALEN

Under alle lysbildeshowene, har reaksjonene fra salen er mange og følelsesladde. Folk gjenkjenner både far og bestemor, naboer og venner som er gått ut av tiden for lenge siden.

– Jeg er helt avhengig av disse tilbakemeldingene. Det skaper en dialog som er veldig nær.

– Hvor viktig er det for deg å få slike reaksjoner?

– Uhyre viktig – og morsomt.

Med seg har Tom altså Vidar Piters Pettersen og de blir godt fulgt av Knut Reiersrud og det originalskiltede bandet Råholt Manufaktur. Selv om det er noen dager til det store tilbakeblikket i Panorama, er billettsalget godt i siget. Tom tror det er solgt henimot 200 seter.

– Er det ikke plass til rundt 250 i salen, da? undrer han.

LES OGSÅ: - Bildene viser hvordan det var - der og da

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no