21. jul
 
Norahs Instrument skal «spille» i prinsessens skulpturpark
Juryen falt for Norah Hansens forslag til ny skulptur i prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark. Til sommeren skal hennes skulptur Instrument avdukes i Slottsparken.

Publisert: 14.jan.2018 21:00
Oppdatert: 15.jan.2018 09:17

Norah går i 5. klasse på Kringler-Slattum skole, hvor både 5. og 6.-klasser deltok i skolekonkurransen for nye skulpturer til parken. Alle skolene på Østlandet var invitert.

– Vi jobbet ganske mye med dette i kunst- og håndverkstimene, og jeg tegnet mange forskjellige utkast på kladdeark. Og så begynte jeg bare å tegne en rar form, og så ble det plutselig til denne formen, forteller Norah.

Hun forteller at hun liker faget kunst og håndverk veldig godt.

– Jeg liker å tegne, og sy er også morsomt, sier hun.

ABSTRAKT

Kunst- og håndverkslærer Astrid Flatjord forteller at de så på mange forskjellige skulpturer på internett for å hente inspirasjon.

– Vi snakket om hva en skulptur er, om at det kan være mennesker eller andre naturalistiske ting, men også om hva ordet abstrakt betyr. Da snakket vi om at det betyr at det ikke behøver å være noe spesielt, bare er en fin form. Da begynte elevene å eksperimentere litt. Hva slags materialer skulpturer kan bestå av var også noe vi snakket om. Jeg synes det ble veldig mange fine forslag fra elevene på skolen, og det er jo veldig hyggelig at Norahs forslag ble valgt. Det er jo også en fjær i hatten for skolen, sier en stolt og glad Flatjord.

LIKER GLASS

Etter å ha vurdert de forskjellige materialene valgte Norah å gå for glass.

– Jeg synes glass er veldig fint. Jeg fikk en premie av glass etter et skirenn en gang. Den var laget hos Hadeland Glassverk, og er veldig fin. Og så liker jeg veldig godt rosa farge. Derfor valgte jeg dette. Jeg kalte den Instrument fordi jeg syntes den så ut som et instrument i formen, sier Norah.

Og hennes skulptur skal lages nettopp hos Hadeland Glassverk, i tett samarbeid med designeren selv. Den skal ifølge Norahs beskrivelse være to meter høy og plasseres på en sokkel av stein.

OVERRASKET

Like før jul fikk hun vite at tegningen av hennes skulptur hadde blitt valgt ut av juryen.

– Jeg ble skikkelig overrasket. Jeg tenkte jo at min skulptur kunne bli valgt, men tenkte at jeg tror kanskje ikke at det blir meg, sier Norah.

Juryen sier følgende om vinnerbidraget: Instrument av Norah fra Kringler-Slattum skole i Nannestad kommune er en vakker abstrakt form. Den er grasiøs og skaper undring. Valg av materialet glass er originalt og spennende. Med utgangspunkt i vinnerbidraget til Norah vil skulpturen i løpet av vinteren/våren 2018 bli produsert av Hadeland Glassverk – i samarbeid med Norah.

LES OGSÅ: Tines fredstegning til finale i New York

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GLASS: Norah Hansens skulptur hun har kalt Instrument skal lages hos Hadeland Glassverk. I juni skal den avdukes i prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark i Slottsparken i Oslo.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no