20. jul
 
Nysgjerrigheten boblet på Teknisk Museum
Barnehagen skal nå sees i sammenheng med resten av utdanningsløpet. Femåringer fra hele Romerike reiste til Teknisk Museum for å bli nysgjerrige på vitenskap og teknologi.

Publisert: 01.feb.2018 15:00
Oppdatert: 01.feb.2018 15:11

Nye rammeplaner for barnehagene peker på at barnehagen skal sees i sammenheng med resten av utdanningsløpet, og Teknisk Museum satser dermed på nye målgrupper.

236 barn fra Romerike

Samtidig har Norlandias barnehager i hele Skandinavia temauke. I fjor var temaet film, i år er det vitenskap som står på tapetet.

Derfor reiste femåringene fra Nordbyhagen barnehage, sammen med alle de andre barnehagene på Romerike, til Teknisk Museum. Til sammen var 236 barn på museet den dagen.

– Det var fryktelig artig, og på en skala som gjorde det til en ny opplevelse for oss alle, men det gikk utrolig greit. Vi er kjempeimponert over både de voksne og barna, sier Rannei Simonsen, pedagogisk ansvarlig på vitensenteret hos Teknisk Museum.

LES OGSÅ: Gode barnehager gir lykkeligere barn

Nytt tilbud

Teknisk Museum har et helt nytt teknologitilbud, skreddersydd for å styrke barns nysgjerrighet på teknologi og vitenskap.

– Det er en del av en større strategisk plan som følge av de nye rammeplanene til barnehagene. Vi vil ta en større rolle i å formidle realfag til barn og kurse voksne. Vi skal ikke ta fra barn leken, men la dem få utløp for nysgjerrigheten, sier Simonsen.

Hun påpeker at rammeplanene ikke betyr at barna skal prøves eller testes, men at de skal få lyst til å lære.

Tilbudet sklir rett inn i ideologien til barnehagene i Norlandia.

– I våre barnehager jobber vi med å vekke nysgjerrigheten til barna i stedet for å stå rett opp og ned og lære dem ting, forklarer Cecilie von Schlanbusch Huse, daglig leder i Nordbyhagen barnehage.

LES OGSÅ: Nå er barnehagen solgt

Undervisning og utforsking

Hun hadde med seg 13 barn fra Nordbyhagen. Ungene var med på et felles vitenskapsshow, med eksperimenter, små eksplosjoner og såpebobler. Barna var også med på undervisning, skattejakt, og fri utforsking av museet.

Etter flere timer på museum var ungene tilfredse og slitne alle sammen.

– Det var stor forskjell på de barna som gikk inn, og de som kom ut, men de var veldig fornøyde, sier von Schlanbusch Huse.

Fakta

  • Norsk Teknisk Museum er nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin.
  • Stiftet 1914.
  • Museumsbygg på Kjelsås i Oslo siden 1986.
  • 262 604 besøkende årlig (tall fra 2014).
  • 80 prøv-selv-installasjoner
  • 25 temautstillinger


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no