19. jul
TIL NANNESTAD. Thea Stabell gjester Nannestad bibliotek med forestillingen «Ingenting er ingenting». Her fra da hun besøkte biblioteket for å planlegge forestillingen. Fra v: Kari Hokstad, Nannestad Kunstforening, Stabells assistent Margrethe Aaby, skuespiller Thea Stabell, og Mette Kristiansen, Nannestad Kunstforening. Foto: Eirik Olsen, Nannestad bibliotek.
 
Om det å eldes
NANNESTAD. Tirsdag 14. mars gjester skuespiller Thea Stabell (77) Nannestad bibliotek med sin egenproduserte forestilling «Ingenting er ingenting».

Publisert: 07.mar.2017 16:47
Oppdatert: 08.mar.2017 12:08

Skuespiller, regissør og pedagog Thea Stabell utforsker hva det betyr å bli gammel.

– Ved å la Shakespeares gamle myte om Kong Lear møte historien om 83 år gamle Jorunn Marie Bukkøy som ble funnet i snøen utenfor blokken sin i 2010, angriper Thea Stabell temaene aldring, forvirring og død gjennom historien og nåtiden. Med glede, sinne og respekt, og det hun kan best: skuespillerfaget, uttaler Hanne Tømta, teatersjef ved Nationaltheatret, om forestillingen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Nannestad Kunstforening og Nannestad bibliotek.

Stabell har hatt stor suksess med forestillingen på Nationaltheatret.

– EN ÆRE

– Vi har jobbet mye for å få til dette, og det er en stor ære for oss at Thea Stabell ønsker å spille hos oss igjen. Det er sporty av henne, som er vant å spille på scenen i Nationaltheatret, å spille tett på publikum i et bibliotek. Sist gang hun spilte for oss var med «Babettes gjestebud» på Nannestad videregående skole. Det ble en stor suksess, sier Kari Hokstad, nestleder i Nannestad kunstforening.

Hun forteller at Stabell også åpner for samtale om temaet etter forestillingen tirsdag kveld.

FOR ALLE

Hun mener stykket «Ingenting er ingenting» er aktuelt for flere generasjoner, ikke bare for dem som er i ferd med å bli litt eldre.

– Ta med barn og barnebarn, oppfordrer Hokstad.

Sist Stabell gjestet Nannestad bibliotek var det helt fullsatt.

– Vi oppfordrer derfor alle som vil komme og høre til å være tidlig ute med å bestille billetter. Det er jo begrenset plass i biblioteket, sier Mette Kristiansen, leder for Nannestad kunstforening.

Thea Stabell presenterer dette i samarbeid med Fritt Ord, Norsk kulturråd, Nasjonalforeningen for folkehelsen og Nationaltheatret.

– Nå får Nannestad-sokninger mulighet til å oppleve Stabell uten å måtte reise til Oslo. Ikke la denne muligheten gå fra dere, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Har både Sandbeck og Elvis på programmet

OM THEA STABELL

Stabell begynte på Statens teaterhøgskole 1961 og debuterte i Peder Cappelens stykke «Dikter i ulvepels» på Oslo Nye Teater, hvor hun var ansatt fra 1964 til 1967. Etter å ha vært ansatt hos både Trøndelag Teater, Torshovteatret, Statens teaterhøgskole, Norsk Kassettavgiftsfond og Scenekunstutvalget til Norsk kulturråd og ti år i styret til Norsk Sceneinstruktørforening ble hun i 2006 landets første professor i skuespillerfag ved Kunsthøgskolen i Oslo. (Kilde: Wikipedia)

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no