20. jul
BUNADSTOG: Alle som har bunad eller folkedrakt oppfordres til å delta i borgertoget i Nannestad sentrum på nasjonaldagen. Fra v: Sissel Riksen med Øst-Telemarksbunad, Inger Mari Vestlund, med Kystdrakt, Linda Aasan med Festdrakt fra Gudbrandsdalen, og Marit Dalen med Nordlandsbunad. Varaordfører Karl Henrik Laache håper på god deltakelse.
 
Ønsker et fargerikt bunadstog på 17. mai
Når borgertoget i Nannestad sentrum går fra Nannestad videregående skole på 17. mai er det forhåpentligvis med en lang rekke med festkledde mennesker med forskjellige bunader og folkedrakter med i toget.

Publisert: 06.mai.2018 09:00
Oppdatert: 03.mai.2018 12:12

– Vi oppfordrer alle til å stille opp i toget og lage et flott og fargerikt borgertog. Vi har jo ingen lang tradisjon med bunadstog, men har hatt flotte tog tidligere, sier Karl Henrik Laache, varaordfører i Nannestad.

Nannestad kommune oppfordrer i samarbeid med Nannestad husflidslag alle som har bunader eller folkedrakter til å delta i bunadstoget.

– Og så ønsker vi ikke bare norske bunader. Vi vil gjerne at de som har folkedrakter og festdrakter fra andre land er med også. Vi vil ha et fargerikt fellesskap, sier Linda Aasan i Nannestad husflidslag.

Sissel Riksen, også fra Nannestad husflidslag, håper det blir mange folkedrakter å se, og at det også blir internasjonale innslag.

– Vi oppfordrer folk fra alle verdensdeler til å kle seg i drakter som er særegne for landet de kommer fra, sier Riksen.

Borgertoget og bunadstoget avsluttes på Nannestad videregående skole med festmøte i fugleberget på skolen.

LES OGSÅ: - Ta på bunaden din og kom!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no