23. jul
 
Øyenvitner forteller at flyet plutselig stupte – gikk i spinn – og falt ned på isen
Fra arkivet: I 1968 skrev Eidsvold Blad om både et fly og en båt som gikk ned.

Publisert: 09.mai.2018 13:00
Oppdatert: 07.mai.2018 13:15

Eidsvold Blad 17. april 1968: Glommen Fellesfløtings ca. 45 fots store taubåt «Dølen», sank på Vorma en av de siste dagene i mars. Den lå i opplag - fortøyet inntil et mudderapparat på østsiden av elva - ca. halvannen km syd for Minnesund. Årsaken til havariet er ikke kjent. Båten ligger på ca. 4 meters dyp. Taubåten «Dølen», som har stålskrog og er forsynt med dampmaskin, har vært brukt til tauing av mudderprammene under mudring i Vorma. Taubåten har ikke vært i bruk siden slutten av 1950-årene da det sist ble mudret i Vorma. Siden den tid har «Dølen» ligget i opplag ved siden av mudderapparatet og mudderprammene.

Det var en fisker som oppdaget at «Dølen» var ved å synke. Han varslet fra om dette til Glommen Fellesfløtings slipp på Minnesund, men taubåten var sunket før redningsmannskapene nådde frem. Det er meningen å heve havaristen allerede i vår.

Flyulykke krevde to liv

Det foreligger foreløpig ikke noe om årsaken til den tragiske flyulykken ved Morskogen i går formiddag, skriver avisen 5. april 1968. Flyet, en Piper 28 Cherokee, hørte hjemme i Stavanger og var på vei fra Kjevik til Hamar. Litt over klokka ni oppdaget veiarbeiderne et fly ved nyanlegget på E6 ved Morskogen som kom i meget lav høyde. Øyenvitner forteller at flyet plutselig stupte - gikk i spinn - og falt ned på isen. Vingen ble revet av, og flyet gjorde to store hopp og skled så en 70-80 meter. Alle ruter var knust, og cockpiten ble helt sammentrykt.

Forlokkende frukt

Appelsiner er kommet til bygda. Vi så i går en forlokkende kasse full av disse hyggelige frukter. Og har du kjøttkort og ekstrakort og penger og liker å stå i kø, så har du kanskje appelsiner. Men det blir ikke mange på hver, skrev avisen under krigsårene. Denne notisen er hentet fra 3. mai 1943.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no