17. jun
STOR SUKSESS. Øyvind Mo Larsen hadde stor suksess med salgsutstillingen. 36 av over 50 håndlagde trykk ble solgt. Foto: Tom Gustavsen
 
Øyvind er himmelfallen av responsen han fikk
JESSHEIM. 36 av drøye 50 håndlagde trykk ble revet bort under tre dager med utstilling for Øyvind Mo Larsen.

Publisert: 06.apr.2017 17:00
Oppdatert: 06.apr.2017 10:32

Det er så han må holde på hatten i kjølvannet av salgsutstillingen av håndlagde trykk på Jessheim. Utstillingen hadde navnet «How high can you Lo-Fi» og gikk over tre lørdager.

– Jeg har ingen gode svar på hvorfor det endte med så godt salg, bortsett fra at svært mange av tilbakemeldingene jeg har fått er at folk ble i godt humør av å se dem. Bedre skussmål kan jeg vanskelig be om, sier Mo Larsen, som sender et helhjertet «takk» ut til alle som kjøpte trykk. Det inspirerer meg voldsomt, sier han. Gjennom halvannet år har Mo Larsen, til daglig journalist i RB, tilbrakt kvelder og noen netter i skjæringspunktet der musikk, sangtekster og visuelle bilder er forsøkt koblet sammen til noe helhetlig.

– Det høres kanskje svulstig ut, men jeg har veldig enkelt forklart forsøkt å overføre bilder jeg hadde i hodet over i glass og ramme, noe som har vært utrolig spennende og givende – og slitsomt til tider. Jeg har nesten slitt ut min mormors gamle kjevle og en gammel spiseskje etter morfaren min i denne prosessen, sier han. Mo Larsen har gjennom dette uskolerte prosjektet også forsøkt å løfte denne ideen så høyt som mulig.

– For meg handler det om å realisere ideer. Det klarte jeg ved å henge opp utstillingen og invitere til åpning. Men at folk skulle like bildene så godt at hele 36 stykker fikk rød lapp kom som lyn fra klar himmel. Den så jeg ikke komme, gitt, sier han. Om umiddelbare planer har ikke Mo Larsen annet å si enn at det nærmer seg båtpuss i hans adopterte hjemby Halden.

– Det ligger en liten motorseiler fra 1978 og venter på stell. Den er et kunstverk i seg selv den. Men jeg tror det ligger an til at jeg utforsker linosnitt og trykk videre.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no