18. okt
Lørdag kommer den polske Chopin-mesteren Grzegoz Niemczuk til Panorama for holde konsert.
 
Pianist til Panorama
Grzegorz Niemczuk har holdt konserter i Eidsvoll hvert eneste år siden 2010 – for et stadig mer tallrikt publikum. Lørdag setter han seg igjen ved flygelet i Panorama.

Publisert: 10.okt.2018 09:00
Oppdatert: 09.okt.2018 11:37

Denne gangen er det ikke bare Eidsvoll som får gleden av å oppleve denne helt spesielle klaverbegavelsen. Under årets oktober-turné skal han gjeste 7 byer og kommuner med forskjellige konsertprogram – og i tillegg holde 8 skolekonserter for Den kulturelle skolesekken i Eidsvoll – samt mesterklasser ved kulturskoler og ved universitet.

To hjemland

Greg – som han kalles til daglig – har satt opp et program for lørdagens konsert som består av de vakreste musikkstykkene fra sine to «hjemland»: Polen og Norge.

Programmet heter «En musikalsk reise fra Polen til Norge» og vi får høre Grieg, Sæverud, Sinding, Paderewski – og naturligvis Chopin.

Greg ble jo i 2010 kåret til polsk Chopin-mester, så Chopin må naturligvis være med også denne gangen.

Startet i Eidsvoll

I tillegg til konserter i Norge er Sør-Amerika og Japan de stedene Grzegorz Niemczuk spiller mest – utenom i sitt eget hjemland. Etter denne turneen i Norge skal han på turné til Japan med bl.a. konserter i Osaka og Tokyo.

– Men det hele startet altså i Eidsvoll i 2010. Så det er ikke å undres over at Eidsvoll og Panorama har en spesiell plass i Gregs hjerte. Greg sier selv at det alltid er med stor glede og en spesiell forventning han setter seg til Steinway-flygelet i Eidsvolls gamle kulturhus. Eidsvoll og Panorama betyr noe helt spesielt for Grzegorz Niemczuk, skriver Jens R. Christiansen fra Eidsvoll kulturskole til EUB i en pressemelding.

Fakta

  • Grzegorz Niemczuk er en av de fremste yngre pianistene i Polen.
  • I 2010 vant han 1. pris i den store Chopin-konkurransen i Warszawa og han blir nå betraktet som en av verdens fremste Chopin-tolkere.
  • Grzegorz Niemczuk er 32 år og har allerede et stort internasjonalt navn. I sin korte karriere har han spilt med flere av verdens fremste symfoniorkestre.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no