22. aug
 
Poetisk politiker debuterte med dikt i parken
– Det er første gang jeg framfører diktene mine «live» for en så stor forsamling, og jeg synes det gikk veldig fint, sier Eidsvolls varaordfører, Einar Madsen.

Publisert: 28.mai.2018 15:00
Oppdatert: 28.mai.2018 15:17

Arrangøren var bekymret for at hetebølgen skulle gi sviktende oppslutning, men også i år ble Vårslepp i parken-arrangementet en kjempesuksess.

Vanligvis er det faren for regnbyger som bekymrer arrangører av utendørstilstelninger på denne årstida, men i helga var det tvert om.

STRØMMET TIL PARKEN

Som i fjor inviterte Eidsvoll 1814, i samarbeid med lokal musiker og ildsjel Vidar Pettersen, til musikk og underholdning i det flotte parkanlegget ved Eidsvollsbygningen.

– Vi var egentlig bekymret for at publikumsoppslutningen kom til å bli en god del mindre på grunn av varmen. Vi notere oss at rundt tusen besøkende har tatt turen innom i løpet av dagen, og det må vi si oss strålende fornøyd med, sier Torleif Rosanger Hamre, fra Eidsvoll 1814.

DEBUTERTE MED DIKTLESING

– Det er første gang jeg framfører diktene mine «live» for en så stor forsamling, og jeg synes det gikk veldig fint. Jeg får både ros, og av og til litt ris, for det jeg skriver om. Når jeg var ordfører synes jeg det var en utfordring å få tilbakemeldinger, men gjennom å dele diktene mine har jeg blitt mer trygg på meg selv, forteller en åpenhjertig Madsen.

Nå har han ett år igjen i lokalpolitikken før pensjonisttilværelsen står for tur.

– Det kommer nok til å bli enda mer diktskriving da, lover han.

HOPPET I DAMMEN

Ida Bærø Olkvam (12) og lillesøster Sofie (8) var blant publikummerne søndag formiddag og etter å ha deltatt på forskjellige aktiviteter tok de seg like godt et svalende bad dammen ved parkanlegget.

– Det var veldig fin badetemperatur, forklarte jentene, som koste seg med selvpyntede muffins etter badet.

De hadde vært innom matskribent Kristin Jøtun, som demonstrerte muffinsbaking for de minste.

– Det eneste problemet er at det er så varmt at smørkremen smelter, sa en lattermild Jøtun litt oppgitt. Utover dagen fikk både hun og de andre aktivitetsverkstedene nok å gjøre, når de minste festivalpublikummerne strømmet til.

VARIERT PROGRAM

Arrangementet hadde nok å by på for både store og små, og fra scenen underholdt blant annet aktører fra Eidsvoll kulturskole, musikerne Frode Johansen, Mona Grytøyr og Dag Ivan Homlung, og Vidar Pettersen selv, med flere.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
IGANGSETTER: Lokal musiker og ildsjel Vidar Pettersen i aksjon.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no