19. jul
ELSKER JULEMARKED. Kaja og Ivar (3) Snapa var på julemarkedet på Stallgården og gledet seg til å spise vafler.
 
Rekordmange strømmet til julemarkedet på Verket
EIDSVOLL VERK. For mange har julemarkedet på Stallgården blitt en årlig tradisjon.

Publisert: 13.des.2015 18:45
Oppdatert: 27.jan.2017 13:45

Folk sviktet heller ikke i år.

Lissen Lundberg har vært ansvarlig for årets julemarked. Hun forteller at det har ligget mye jobb bak, og at helgen virkelig har stått til forventningene.

- Det har vært helt fantastisk. Folk er flinke som kommer når det skjer noe på Verket. På lørdag var det nesten 2000 personer innom, og det er rekord for oss, sier hun.

En opptelling etter søndagen viser at 3500 personer hadde løst billett, skriver rb.no.

Lundberg forteller at de jobber for å skape juleglede. Og juleglede ble det. Det sto lange køer inn til stallgården. Både lørdag og søndag.

- Vi håper folk har storkost seg. I år har det vært 43 utstillere, og det er det meste vi har hatt. Det tyder på at dette arrangementet er populært, og det er vi veldig glad for, avslutter hun.

LES OGSÅ: Ba elevene legge igjen mobilen hjemme

ELSKER JULEMARKED

Kaja og Ivar (3) Snapa hadde tatt turen innom julemarkedet på Stallgården.

- Vi er veldig glad i julemarked, og var på noen i Oslo i går. Det er første gang vi er på dette julemarkedet, sier Kaja.

Kaja forteller at de var der mest for å titte og for å spise litt. Ivar var mest interessert i alpakkaene og vaflene inne på kafeen.

GI AV DEG SELV

Det var ikke bare på Stallgården det var julestemning. Eidsvoll 1814 hadde også flere aktiviteter denne helgen. Inne i Rikssalen kunne man høre julefortellinger, i kjelleren ble det bakt julebakst og det ble arrangert flere Luciatog inne i Eidsvollsbygningen. Årets tema for førjulsaktivitetene var «Gi av deg selv til jul», og det var flere aktiviteter som støttet dette. Lørdag var blant annet Lise Fjeldstad innom og leste julen inn. Forskjellige eidsvollinger fortalte også om julegaven de aldri glemmer.

SAMLET

- Det har vært en jevn strøm av folk hele helgen. Jeg tror at «Gi av deg selv»-konseptet har slått godt an. Det er viktig å legge julegavene litt til side, og ta vare på hverandre, sier direktør Erik Jondell.

- Jeg syns det er fint at Eidsvoll Verk samler seg sånn. Det har virkelig vært jul på Verket denne helgen, legger han til.

Det var også aktiviteter på Festiviteten og Coffee Too holdt oppe hele helgen.

EIDSVOLLSBYGNINGEN

Lucas Duesund Håland (3) hadde vært på Stallgården før han tok med seg mamma til Eidsvollsbygningen. Der koste han seg først med fortellingen om piken med svovelstikkene, gikk i Luciatog og besøkte kjelleren og julebaksten.

- Det lukter veldig godt, sier han.

LES OGSÅ: Eline hoppende glad for Putti Plutti Pott og hovedrollen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no