22. okt
PRODUKSJONSLEDER: Stian Skjelstad (19) fra Nannestad er engasjert som produksjonsleder for den norske spillefilmen Lys på meg som skal spilles inn i Troms før jul.
 
Rett fra skolen til jobb i filmbransjen
NANNESTAD: I vår gikk Stian Skjelstad (19) ut av medier og kommunikasjon ved Nannestad videregående skole. Nå er 19-åringen allerede engasjert som produksjonsleder for en spillefilm.

Publisert: 25.okt.2017 06:00
Oppdatert: 25.okt.2017 06:57

For tiden jobber han i Troms med forberedelser til den norske spillefilmen Lys på meg.

– Det er en ganske stor rolle og ha når man er 19 år, og det byr på mange utfordringer. Men jeg får ta del i en veldig lærerik prosess. For tiden jobber jeg fast med å skaffe sponsorer til filmen og er i startfasen av en crowdfundingkampanje for å samle inn litt mer penger til prosjektet. Målet er minimum 25.000 kroner innen én måned. Filmen har et budsjett på 1,3 millioner kroner, som jo er et mikrobudsjett sammenlignet med andre norske filmproduksjoner, sier Skjelstad.

Han forteller at han har jobbet med film siden han var 15 år. Skjelstad ble nominert med tre filmer i Amandus Lillehammer Internasjonale Studentfilm festival i 2017. Han fikk i 2016 andre plass på Amandus Talent, og var filmfotograf på Nebula Blues som vant Best Youth Choice Awards på Amandus 2017.

FORELSKELSE I VINTERMØRKET

Lys på meg handler om 26 år gamle Peder som jobber som gatelysreparatør i en liten bygd i Nord-Norge. Sammen med sin far strever han med å holde liv i familiens elektrikerfirma. En dag møter Peder på sin ungdomsforelskelse, Grete. Alenemoren er tilbake i bygda for å selge barndomshjemmet sitt.

– Peder innser at han fortsatt har følelser for Grete, og bestemmer seg for å overbevise henne om å bli, men bygda framstår akkurat som hun husker den; døende og uten framtidshåp. På toppen av det hele er det midt på mørkeste vinteren, hvor nordlyset vil spille en viktig rolle, forteller Skjelstad.

Og nettopp at det er på mørkeste vinteren ser produksjonslederen kan skape utfordringer for filmteamet.

– Filmen skal spilles inn fra 21. november til 19. desember i år, og opptakene skal gjøres i Vågsbygd i Indre Troms. Der kan det kan jo fort bli 25 minusgrader. Premiere blir utpå nyåret i 2019, og målet er å få filmen på kino over hele landet, og sier Skjelstad.

UNGE TALENTER

Lys på meg er et spillefilmprosjekt iverksatt av filmveksthuset Tvibit og deres program Filmfangst.

– Programmet går ut på å gi unge talenter i Nord-Norge sjansen til å utvikle sin første spillefilm og få en fot innenfor bransjen. Filmen skal skytes på FilmCamp i Øverbygd, hvor blant annet Kautokeino opprøret, Kings Bay og Oskars America har blitt laget. Regissør er Hanna Suni, som med sine 20 år ifølge våre kontakter er Norges yngste kvinnelige spillefilmregissør noensinne, forteller Skjelstad. Produsent er Tonje Ness Meinhardt (24).

IKKE OVERRASKET

Odd Johnsen, avdelingsleder for medier og kommunikasjon ved Nannestad videregående skole, er ikke overrasket over at Skjelstad allerede har en fot innenfor filmbransjen.

– Dette var ikke uventet med hans kapasitet, så jeg er egentlig ikke overrasket at han allerede er kommet videre. Men det var en overraskelse at han har rollen som produksjonsleder. Han leverte veldig bra på skolen, og det blir morsomt å følge Stian videre. Og så er det veldig morsomt for skolen at en av våre elever satser og kommer seg videre så raskt etter at han gikk ut, sier Johnsen.

Johnsen mener Skjelstad vil bli en ettertraktet person i filmbransjen.

– Han var også blant dem som vi brukte mye til å lage forskjellige filmer på skolen, sier Johnsen.

LES OGSÅ: – Min største drøm er å regissere en kultfilm som blir husket

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TEAM: Stian Skjelstad sammen med produsent Tonje Ness Meinhardt (t.v.) og regissør Hanna Suni. Foto: privat
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no